Daimkake

Daimkake

Herlig kake for deg som elsker Daim-sjokoladen.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kaken:

150 g

melis

4 stk

Eggehviter

Iskrem:

150 g

sukker

1 stk

Dobbel Daim-sjokolade

Slik gjør du det:

Mal nøt­ter i kvern ellerfood processor. Bland inn me­lis. Stiv­pisk eg­ge­hvi­ter og bland forsik­tig inn.   
Stek i smurt form, 22-24 cm i dia­me­ter, ved 160° i 30–35 min. Av­kjøl i for­men.  
Pisk eg­ge­do­sis av eg­ge­plom­me og suk­ker. Pisk krem­flø­te og bland lett i eg­ge­­do­si­sen.  
Hakk Daim-sjokolade og bland i kre­men. Bre iskremblandingen overnøt­te­bunn.
Frys ka­ken i for­men.  
Ta ut ka­ken av fry­se­ren, an­rett ka­ken på fat og sett den i kjø­le­skap ½ time før ser­ve­ring.