Glutenfritt brød

Glutenfritt brød

Denne oppskriften holder til ett brød.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

3 dl

kefir

3 dl

vann

1 dl

olje

25 g

gjær

1 ts

salt

1 dl

Fibrex

1.5 dl

Glutenfrie havregryn

1 dl

linfrø

6 dl

Glutenfri melmiks (ca. mengde)

Slik gjør du det:

Varm kefir, vann og olje til fingervarmt. Smuldre gjær i en bakebolle og tilsett den lunkne væsken. Rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett salt, fiberhusk, fibrex og havregryn og la det svelle i ca. 5 min.
Elt inn solsikkefrø, linfrø og halvparten av melmiksen. Tilsett resten av melet litt etter litt. Ikke bruk for mye mel, da et glutenfritt brød fort kan bli tørt. Deigen skal være klissete, men så fast at det holdet formen.
La deigen få hvile i 30 min. Ha deigen i en smurt brødform og bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt i formen. Etterhev i ca. 30 min.
Stek i ovn ved 200 grader i ca. 40 min. Ta brødet ut av formen, og sjekk om det er gjennomstekt ved å banke på undersiden av brødet. Hører du en hul lyd, er brødet gjennomstekt. La det eventuelt steke videre uten formen i noen minutter til.
Avkjøl på rist.
Dette brødet kan fint fryses.