Slik blir årets julekake ekstra saftig! INGREDIENSER: 125 g smør 5 dl helmelk 50 g gjær 125 g sukker 1 ts malt kardemomme 1 kg…
Innlegg i kategorien Allergivennlig
Dette gjør sukkerbrødet luftigere
Grunnoppskriften er enkel- så hvorfor går vi fortsatt på trynet? Vanskelig, sier du? Egentlig ikke, svarer vi. Så lenge du vet hva du gjør. Og…
Kjapp snickerskake helt uten mel og melk
Denne kaka er så kjapp å lage at det egentlig er litt skummelt – jobber du kjapt kan du klare hele kaka på under tre kvarter. Farlig med andre ord!
Glutenfrie brownies
Klassisk hverdagskake som scorer like høyt på festbordet. Denne er glutenfri og like god etter et opphold i fryseren.
Sjokoladepai med karamell
En pai er ikke bare en pai! Fyll med karamell, topp med sjokolade og by på en fantastisk nytelse.
Ostekrempai med karamellsaus
Ostekake med karamell og toppet med Daim smaker rett og slett himmelsk!
Glutenfrie ruter med karamell og sjokolade
Himmelske, små biter av det beste som finnes, nemlig mandelbunn, tykk karamell og sjokolade…
Glutenfrie rundstykker
Når du plutselig får lyst på nybakte rundstykker til frokost, er disse glutenfrie rundstykkene klare på en halvtimes tid.
Julepepperkake med ingefærglasur
Det blir ingen jul uten julebakst. Har du lyst til å piffe opp de gode, gamle oppskriftene litt? Prøv denne nydelige kaken og gjør deg…
Pavlovakrans
Søt, men samtidig syrlig og frisk er denne pavlovakransen. Sprø på toppen, myk inni og perfekt som dessert eller på kaffebordet.
Delfiakake
Lager du delfiakake med marsipan er den glutenfri, og bytter du ut marsipanen og ev. nøtter, kan du servere den til nøtteallergikere.
Eggehviter til overs? Slik bruker du dem
Eggehviter til overs *Ingen grunn til å kaste eggehvitene du har til overs for de holder seg fint 1-2 uker i kjøleskapet. I tillegg kan…
Vinn boken til Ida Gran-Jansen
Serverer du poteter med eller uten skall på til selveste julemiddagen ? Julemat, helt enkelt er boken Ida Gran-Jansen har drømt om å lage i…
Julerød Pavlova-krans
Imponer med en stor og overdådig pavlova formet som en julekrans. De friske smakene gjør kaken perfekt å servere etter all den tunge julematen.
Berlinerkranser
Alle gode ting er tre! Supergode & tradisjonelle, glutenfri og melkefri. Og alle smelter på tungen.
Glutenfri guide til baking
Baker du med glutenfritt mel, kreves en litt annen fremgangsmåte enn når du bruker vanlig mel, og det gjelder spesielt gjærbakst. Deigen blir mer klissete…
Idas kokosmakroner
Hun har skikkelig dreisen på kaker og godsaker, Ida Gran-Jansen, matblogger og kokebokforfatter. Et par ekstra triks gjør Idas kokosmakroner ekstra gode, og da er det kanskje like greit å doble oppskriften.