Veganske Sjokoladehjerter med Jordbærostekake-fyll!
Her kommer noen søte, kremete, smakfulle og ikke minst allergivennlige Valentineshjerter du kan lage til noen som fortjener litt ekstra kjærlighet, men som kanskje ikke tåler melk, eller av andre grunner ikke vil spise animalske produkter! Mørke sjokoladeskall fylt med en nydelig søt og syrlig jordbær- og kremost ostekakefyll!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Rosa pyntehjerter
100 g
Hvit sjokolade, gjerne av rismelk0.5 ts
Rød/Rosa matfargeSjokoladeskall
170 g
Kokesjokolade, gjerne av rismelkJordbærostekake-fyll
105 g
Kremost, gjerne Tofutti1 ts
Vaniljeekstrakt40 g
melis20 g
Jordbær, frysetørketSlik gjør du det:
Smelt hvit sjokolade i microbølgeovn eller over vannbad, på lav varme.
Bruker du microbølgeovn anbefaler jeg å smelte i korte omganger og røre godt etter hver omgang.
Bland inn matfarge til ønsket rosasjatering og rør godt.
Ha den flytende sjokoladen over i en sprøytepose og klipp et lite hull i enden, som du bruker til å sprøyte små hjerter nederst i sjokoladeformene.
Sett i kjøleskapet for å stivne.
Mens hjertene stivner smelter du kokesjokoladen på samme måte som den hvite sjokoladen.
Ta sjokoladeformene ut av kjøleskapet og hell over 1 ts sjokolade i hver form. Bruk håndtaket til en liten skje, eller en liten matpensel, og trekk sjokoladen opp på sidene av formen. Dette blir "veggene" til konfekten.
Sett i kjøleskapet for å stivne, dette tar ca. 10 minutter.
Lag fyllet ved å knuse de frysetørkede jordbærene til et pulver med mindre biter jordbær, og bland dette med kremosten, vaniljen og melisen til du har en jevn røre, med noen litt større jordbærbiter.
Ha i en sprøytepose og sprøyt direkte ned i formene, eller bruk en skje og fordel ca 2 teskjeer med fyll i hver form, avhengig av hvor stor form du bruker.
Fyll så på med resten av kokesjokoladen så du dekker fyllet på alle sider.
Sett i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet.
Trykk/ velt forsiktig ut konfekten på et fat og nyt!
Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.