Krydderkake

Krydderkake

Denne oppskriften passer til en langpanne på ca. 25 x 30 cm.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

2 stk

egg

120 g

Lys sirup

90 g

smør

2.5 dl

melk

250 g

hvetemel

1 ts

Malt ingefær

2 ts

Malt kanel

1 ts

natron

2 ss

sukker

1 stk

Boks med hermetiske pærer

Karamellsaus fra flaske

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.
Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med slikkepott.
Hell røren over i en liten langpanne med bakepapir i bunnen.
Sett kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. Avkjøl kaken.
Pisk kremfløte stiv med sukker. Bre kremen over kaken, pynt med pærer og hell litt karamellsaus over.
Krydderkaken er en saftig kake som fint kan nytes uten ekstra kremtopping.