Slik blir årets julekake ekstra saftig!
INGREDIENSER:
125 g smør
5 dl helmelk
50 g gjær
125 g sukker
1 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
150 g rosiner
1 egg til pensling
Mengde: 2 brød i form à 2 liter

Foto: Svein Brimi

SLIK GJØR DU:
1. Smelt smør og i melken
2. Rør ut gjæren i den lunkne blandingen
3. Bland sammen sukker og kardemomme og bland inn melet. Deigen skal være blank og smidig, og den skal slippe bollen. Bruk gjerne en foodprossessor for ekstra jevn, luftig og godt knadd deig. Vi anbefaler KitchenAid foodprosessor med to ulike hastighetsnivåer, pulseringsfunksjon og deigblad. Perfekt tilskudd til kjøkkenet, kan brukes til alt fra å kna en ekstra luftig pizzadeig- til å kutte, mose og blande nøtter, ost, grønnsaker eller frukt. KitchenAid foodprosessor får du kjøpt hos Elkjøp!
4. Hev deigen til dobbel størrelse i ca 40 minutter. Plasser den gjerne under plast på et lunt sted.
5. Sett stekeovnen på 175c. Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Du kan også bruke 2 brødformer som hver for seg rommer ca. 2 liter.
6. Legg deigen på bordet, del den i to, fordel rosiner på emnene og rull dem sammen. Elt dem til store, runde boller.
7. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten for å unngå sprekker.
8. Plasser kakene på brettet og sett dem til heving under plast på et lunt sted i ca 30-40 minutter.
9. Visp egget og pensle kakene.
10. Stek nederst i ovnene til de er gjennomstekte, ca 30-40 minutter. Avkjøl på rist. Server gjerne med smør og brunost.

KitchenAid foodprosessor får du blant annet kjøpt hos Elkjøp ved å klikke her!