Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Jeg har lyst å dele oppskriften på disse herlige biscottiene – de er bare helt magisk gode.
De er laget med pistasjnøtter, hasselnøtter, mandler og kirsebær. De er kjempegode på smak, ser vakre ut og er den perfekte vertinnegaven.
Biscotti (40 stk)
6 store egg
300 g sukker
225 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt eller noen dråper mandelessens
700 g mel
2 ts bakepulver
Ca. 250 g nøtter. Eksempelvis pistasjnøtter, mandler eller hasselnøtter
Ca. 200 g tørkede kirsebær eller tranebær
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 °C, og spray en bakeplate med matfett.
Ha egg og sukker i en miksebolle og visp med ballongvispen på høy hastighet til du har en lys og luftig eggedosis, i ca. 5 minutter. Skjær smøret i små biter.
Bytt ut vispen med flatvisp og tilsett smøret. Miks i 3-4 minutter før du tilsetter vaniljeekstrakt.
Sikt sammen mel og bakepulver og bland ⅓ av melblandingen inn i røren. Tilsett ytterligere ⅓ og bland den inn.
Strø den siste delen av melblandingen på arbeidsbordet og legg på deigen.
Elt inn melet for hånd til deigen er myk og glatt og ikke for klissete.
Form deigen til et stort, nokså flatt rektangel. Dryss over nøtter og tørkede bær og brett deigen sammen til en pølse.
Del deigen i to og form begge delene til lengder på ca. 45 cm. Legg dem på stekeplaten.
Jeg bruker en kjevle, og kjevler over lengdene slik at toppen blir litt flat.
Sett brettet inn i den forvarmede ovnen og stek i 20–25 minutter, eller til toppen er lys gyllenbrun.
Ta brettet ut av ovnen og skru ovnstemperaturen ned til 135 °C.
Løft lengdene over på en fjøl og skjær 1 cm tykke skiver med en skarp kniv med tagger.
Fordel skivene på to stekebrett ved siden av hverandre, stående, med litt avstand. Sett det tilbake i ovnen i ytterligere 30–60 minutter, eventuelt enda lenger hvis du vil ha dem ekstra sprø.
Avkjøles helt.
Perfekt sammen med en deilig kopp kaffe.
Oppbevar biscottiene i en tett boks, da holder de seg sprø og gode i flere uker.
Varm klem fra meg til deg.
Love Manuela.