Bringebær-Cupcakes

Disse gode bringebær-cupcakene vil friste enhver, og med Bamix Baking sin stavmikser får du det perfekte resultatet. Foto: iStock
Disse gode bringebær-cupcakene vil friste enhver, og med Bamix Baking sin stavmikser får du det perfekte resultatet. Foto: iStock

Annonsesamarbeid med Elkjøp

 Ingredienser:

300 g mel

2 ts bakepulver

2 egg

200 g kjernemelk

150 frosne bringebær

100 g mykt smør

1 pk vaniljesukker

100 g sukker

1 klype salt

Til toppingen:

60 ml kremfløte

20 g stivelse

100 ml bringebærsaft eller 50 ml bringebærsirup

20 g sukker

180 g bringebær

380 g mascarpone

30 g melis

Skall av ½ økologisk sitron (Revet)

Slik gjør du det:

Start med å forvarme stekeovnen til 170 °C, og sett papirformer i et muffinsbrett (12 fordypninger.) Deretter sikter du mel og bakepulver, og skill eggene. Bland kjernemelk med bringebær og purer kort med en stavmikser. Med en Bamix er det universalkniven som skal benyttes her.

Etter det rører du sammen smør, vaniljesukker, 70 g av sukkeret og 1 klype salt til en luftig masse. Rør mens du har i eggeplommene enkeltvis. Med Bamix benytter du her piskeskiven på nivå 1. Etter hvert rører du inn bærblandingen.

Pisk eggehvitene og resten av sukkeret til en kremete masse. Her benytter du også piskeskiven. Rør inn halvparten av den stive eggehviten og melet, og vend inn resten av eggehviten.

Fyll den ferdige massen i formene i muffinsbrettet, og stek den i ovnen på nedre skinne/rist i ca 20 minutter. Ta så ut cupcakene fra muffinsbrettet, og la dem avkjøles.

Topping:

En god cupcake trenger en skikkelig god toppingen. Begynn med å blande kremfløte med stivelse. Så koker du opp bringebærsaft og sukker, rør inn kremfløteblandingen og la det småkoke i ca 1 minutt. Fyll blandingen i en bolle og la den avkjøles.

Purer bringebærene, og rør mascarpone, sukker og sitronskall glatt, for så å blande dette med bringebærpureen. Her bruker du blandeskiven om du har Bamix. Fyll toppingen du ender opp med i en sprøytepose.

Ta papirformene av og skjær de horisontalt. Sprøyt topping på bunnene og legg på bringebærene. Sett på toppene og trykk forsiktig sammen. Sett cupcakene i papirformer og strø over melis før servering.

Med en skikkelig stavmikser blir matlagingen enklere:

BAM493585_2

Bamix Bakings stavmikser gjør bakingen og de andre kulinariske utfordringene på kjøkkenet til en lek. Stavmikseren er en kraftig modell i sveitsisk kvalitet som anbefales av kokker verden rundt. Den løser både store og små oppgaver på kjøkkenet og er perfekt til baking.

            Den tåler også varme ingredienser, slik at den kan benyttes rett i kjelen til for eksempel supper og lignende. Få et perfekt resultat med Bamix sin stavmikser.

Les mer om Bamix Bakings stavmikser her.