Brioche sjokoladesnurrer

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Sjokoladesnurrer er deilige boller laget i knuteform; søte å se på og kjempegode på smak. Deigen er lett å jobbe med og resultatet blir myke, gode boller som er perfekte til en hvilken som helst stor eller liten anledning.

Brioche sjokoladesnurrer (30 stk)

725 g hvetemel

3 ts tørrgjær

100 g sukker

1–2 ts salt

1 ½ dl kaldt vann

5 store egg

300 g usaltet smør, romtemperert

Sjokoladefyll

200 g mykt smør

200 g melis

5–6 ss kakao

2 ts vaniljeekstrakt

Topping

1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Begynn med deigen. Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en mikserbolle og jobb dette sammen.

Elt deigen i 10 minutter, tilsett smøret litt om gangen og elt videre i ytterligere 10 minutter.

Deigen er klar når den slipper kanten på bollen.

Del deigen i to like store deler og pakk dem inn i plastfolie hver for seg. Legg dem så i kjøleskapet over natten.

Dryss litt mel på arbeidsbordet og ta en av deigene ut av kjøleskapet. Det er viktig at du jobber med én deig om gangen slik at den andre holder seg kald.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 20 x 40 cm.

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladefyllet. Hvis det blir vanskelig å bre utover kan du tilsette litt mer smør.

Bre ¼ av sjokoladefyllet utover den kjevlede deigen.

Brett ⅓ av deigen inn mot midten og deretter den andre siden av deigen over der igjen, slik at det blir tre «lag». Kjevle ut deigen til den igjen blir ca. 20 x 40 cm, og bre så ytterligere ¼ av fyllet utover deigen.

Brett deigen én gang på langs.

Dekk til med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time. Ved å sette deigen tilbake i kjøleskapet etter at du har dekket den med fyll, blir det lettere å lage fine knuter. Deigen blir ikke så klissete av sjokolade-fyllet når alt er kaldt.

Gjenta med den andre deigen.

Ta en av deigene ut av kjøleskapet og skjær den opp i 15 remser. Ta én remse om gangen, strekk den litt og tvinn den rundt et par ganger, da er det lett å knyte en knute. Fest endene midt under bollen slik at de ikke spretter opp under heving eller steking.

Gjenta med alle remsene og la bollene etterheve i 1–2 timer, eller til de har dobbel størrelse.

Gjør det samme med den andre deigen.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem på midterste rille i ovnen på 180 ºC i ca. 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte og har fått en gyllenbrun farge.

TIPS:
Foretrekker du kanelsnurrer, så bytt ut kakao i fyllet med malt kanel etter smak.