Eggehviter til overs? Slik bruker du dem

Eggehviter til overs

*Ingen grunn til å kaste eggehvitene du har til overs for de holder seg fint  1-2 uker i kjøleskapet. I tillegg kan de fryses ned.

*Listen over bakverk med eggehviter, er ganske lang; mandelbunn, nøttebunn, makroner, kransekake etc. Ikke vanskelig å få brukt opp eggehvitene.

*By på eggehviteomelett til frokost.

*Lager du trollkrem til dessert, blir du også kvitt eggehvitene.

Eggeplommer til overs

*Eggeplommer har betydelig kortere holdbarhet og bør brukes i løpet av et døgn, og de kan også fryses.

*1-3 eggeplommer kan erstatte et helt egg og fungerer utmerket til vafler, sveler eller pannekaker.

*Bakverk med eggeplommer er fattigmann, gullkake og selvsagt iskrem.

*Puddinger, fromasjer og vaniljesauser krever også eggeplommer.

*Ellers fint å bruke opp eggeplommer i majones og aïoli.

*Ikke overraskende er det eggeplommer i eggelikør.

Visste du at 4 eggehviter tilsvarer 1 dl og at 1 eggeplomme er 1 ss?

Sjekk den smart omregningstabellen her:

https://www.bakelyst.no/oppskrift/tips-og-triks/slik-regner-du-om-gram-til-desiliter/

Deig til overs

Fikk du plutselig altfor mye deig til serinakakene? Den holder seg i flere uker i kjøleskapet og kan til og med fryses.

Melk til overs

*Du kan fryse melk i kartong, den holder seg 6 mnd.

*Tin den langsomt i kjøleskapet og rist kartongen før bruk.

Fløte til overs

*Kortere holdbarhet enn melk, kun 3 mnd.

*Tint fløte lar seg ikke piske til krem.

*Triks: Pisker du fløten halvveis til krem før nedfrysing, kan du piske den stiv etter opptining.

Smør til overs

*Tåler godt frysing i inntil 3 måneder.

*Smøret bør tines langsomt i kjøleskapet.

Kilde: Matprat.no, vi i villa