Eplekake med butterdeig

P170556_07
Lyst til å lage deg noe godt? Ingenting er som en ordentlig eplekake. Denne oppskriften er enkel fra før av – men med foodprosessor blir jobben enda enklere.

Ingredienser for 4 personer
700 g myke dessertepler (4-5 epler)
300 g eplekompott
1 spiseskje sitronjuice
50 g sukker
25 g potetmel
1 pakke butterdeig (275 g)
1 eggeplomme vispet med 1 spiseskje kaldt vann

Legg bakepapir på et stekebrett
Forvarm ovnen til 200°C

Ha kaken I ovnen I 40-45 minutter.

Eplene skal vaskes, skrelles og deles i biter. Husk å fjerne kjernen – før bitene findeles i foodprosessoren. Legg eplebitene så i en sil og tørk, før du blander de inn med potetmel. Ha deretter bitene i en separat bolle med eplekompotten, sitronjuicen og sukkeret. Miks sammen og la det stå.

Rull ut butterdeigen på papir og legg den langs arbeidsbenken. Plasser deretter en stripe bakepapir (10 cm bred) i midten av deigen langs lengden. Kutt deigen som faller utenfor i diagonale striper (2 cm brede). Fjern bakepapiret i midten, dekk deigen med bakepapir, snu over og fjern forsiktig papiret fra butterdeigen.

Plasser eplemiksen i midten, dekk butterdeigen forsiktig med eggeplomme, brett endene inn og brett deretter vekselvis strimlene fra den ene siden til den andre. Pensle butterdeigen med eggeplommen og bak i forvarmet ovn på 180°C i 40-45 minutter til den er sprø.

Les mer om kitchenaid foodprosessor 5KFP0719EBM her.

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 821580


Varnish cache server