Fargenes effekt

Trend_Chalk_1 (1)

Har du noen gang tenkt på hva som gjør at du slapper godt av og føler deg komfortabel i et rom? Det er stor sannsynlighet for at det er fargevalget som er årsaken.

 

Omgivelsene påvirker oss, og farger setter oss i ulike stemninger. Har tanken slått deg at du kan kjenne deg energisk og effektiv i enkelte rom eller omgivelser? Eller føler du at et rom kan få deg til å kjenne deg trøtt og umotivert? Da kan det hende at det har med fargevalgene som er gjort å gjøre.

Blått og grønt skjerper hjernen

Om man ser på nordisk natur er det blått og grønt som dominerer våre omgivelser, og det er også nettopp disse fargene som skjerper hjernen mest. De kan gjøre deg avslappet, rolig og avbalansert. Trenden med å hente naturen inn i huset er på full fart inn i kjøkkenet, og noe av årsaken ligger i virkningen naturen har på oss.

Hvitt gjør underbevisstheten urolig, det er sjelden vi ser helt hvite rom i naturen bortsett fra i en snøstorm, og da varsler den fare. Hvite rom kan rett og slett bli for lyse, slik at hjernen tar inn for mye lys. Dette kan gi hodepine eller smerter i øynene.

Trend_Sienna_1

Sett farge på kjøkkenet

Hvite eller grå kjøkken selger fortsatt godt i Norge, men det blir mer og mer vanlig å sette farge på fontene. Det kan se ut som om folk er litt lei av det nøytrale og stramme og går for mer personlige løsninger med farger som speiler de ytre omgivelsene i naturen.

Et blått kjøkken med samme farge på vegg, en lekker marmorbenk, messinghåndtak og pyntegjenstander er eksempler på hvordan man kan bruke farger på kjøkkenet på en ny måte.

Dette gir et luksuriøst uttrykk på en spennende og ikke minst harmonisk måte.

Fronter kan du få i mange farger, og modulene er mer fleksible enn før. Du kan for eksempel ha en nøytral stil på basen, og så velge farger på dører og benkeplater. Finn din personlige stil og sett preg på rommet.

Trend_Moss_Green_1

Enkelt å bytte

Å velge farge på kjøkkeninnredningen kan kjennes skummelt, fordi man tenker at man må leve med den i lang tid.

Epoq har en kjøkkenserie som heter Trend hvor du finner svært mange spennende farger, både duse og sterke. Det som også er fint med denne serien er at det er enkelt å endre farge ved å bytte fronter. Det gir nye muligheter og gjør det lettere å velge en tøff farge fordi det enkelt kan endres om noen år.

Du kan starte forsiktig med en himmelblå eller lysegrønn innredning. Da føles det ikke så drastisk, men likevel veldig moderne. Gå litt utenfor komfortsonen, finn fargen som du alltid har vært glad i og du vil bli lykkelig i fargerike omgivelser.

Få mer inspirasjon på epoq.no.