Glutenfri kake med vaniljekrem

Dette er en veldig enkel og kjempegod kake , som attpåtil er glutenfri. Kombinasjonen blåbær og pærer er en annerledes vri som smaksmessig fungerer utrolig bra.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid30 minutterSteketid40 minutterTotal tid1 time 10 minutter

Oppskriften gir 1 kake/form ca. 20-22 cm i diameter

BUNN
 200 g mandler
 3 egg
 50 g Sukrin eller vanlig sukker
FYLL
 pærer, små eller store
 blåbærsaft
 1 pk vaniljekrem, ferdig eller hjemmelaget
PYNT
 blåbær, pærer og melis

1

Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til mandlene er grovhakket.

2

Visp egg og sukker til eggedosis og vend forsiktig inn grovhakkede mandler.

3

Hell røren i formen og stek ved 160° i ca. 40 min. Avkjøl

4

Kok pærene møre i blåbærsaft.

5

Bre vaniljekremen over kaken og pynt med blåbærkokte pærer og blåbær. Dryss over litt melis ved servering.

ingredienser

BUNN
 200 g mandler
 3 egg
 50 g Sukrin eller vanlig sukker
FYLL
 pærer, små eller store
 blåbærsaft
 1 pk vaniljekrem, ferdig eller hjemmelaget
PYNT
 blåbær, pærer og melis

Directions

1

Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til mandlene er grovhakket.

2

Visp egg og sukker til eggedosis og vend forsiktig inn grovhakkede mandler.

3

Hell røren i formen og stek ved 160° i ca. 40 min. Avkjøl

4

Kok pærene møre i blåbærsaft.

5

Bre vaniljekremen over kaken og pynt med blåbærkokte pærer og blåbær. Dryss over litt melis ved servering.

Glutenfri kake med vaniljekrem