
Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.
Det er mange som mener at hjemmelaget is er mye bedre enn den man får kjøpt i butikk, og det kanskje fordi man får en naturlig is uten E-stoffer og melkepulver. I tillegg er hjemmelaget is farlig godt.
Det å lage is fra bunnen av trenger ikke å være vanskelig. Med en skikkelig iskremmaskin er det faktisk veldig enkelt.
Ingredienser:
Iskrem:
1 stk vaniljestang
3 stk eggeplomme
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
Saus:
100 g sukker, vanlig eller brunt
3 dl kremfløte
40 g smør, gjerne usaltet
50 g pinjekjerner
Slik gjør du det:
Isen:
Start med å dele vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Deretter tar du av kjelen og lar det kjøle av i noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig sammen, og hell så i fløte og vaniljemelken og bland godt. Deretter tar du frem iskremmaskinen.
Saus:
Smelt sukkeret i en panne til det får karamellfarge. Deretter har du i fløten og rører forsiktig rundt. Rør inn smøret og vend til slutt inn pinjekjernene.
Med iskremmaskin får du den perfekte hjemmelagde iskremen:
I prinsippet så trenger du bare en fryser for å lage is, men for å få den perfekte konsistensen bør du ha en iskremmaskin. Da unngår du å få små iskrystaller i isen.

Iskremmaskinen fra Sandstrøm er et smart valg. Med den kan du lage opptil 1,5 liter iskrem på kun 1 time. Et kraftig miksesystem sørger for at alle ingrediensene blandes på en god måte, og iskremmaskinen har en rekkevidde på -18 til -35 °C. Det er ikke behov for å forhåndsfryse ingrediensene eller tilsette is.
Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.