Hjemmelaget iskrem med karamell og pinjekjerner

Denne isen er rett og slett himmelsk. (Foto: iStock.)

Denne isen er rett og slett himmelsk. (Foto: iStock.)

Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.

Det er mange som mener at hjemmelaget is er mye bedre enn den man får kjøpt i butikk, og det kanskje fordi man får en naturlig is uten E-stoffer og melkepulver. I tillegg er hjemmelaget is farlig godt.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Det å lage is fra bunnen av trenger ikke å være vanskelig. Med en skikkelig iskremmaskin er det faktisk veldig enkelt.

Ingredienser:

Iskrem:
1 stk vaniljestang
3 stk eggeplomme
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte

Saus:
100 g sukker, vanlig eller brunt
3 dl kremfløte
40 g smør, gjerne usaltet
50 g pinjekjerner

Slik gjør du det:

Isen:
Start med å dele vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Deretter tar du av kjelen og lar det kjøle av i noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig sammen, og hell så i fløte og vaniljemelken og bland godt. Deretter tar du frem iskremmaskinen.

Saus:
Smelt sukkeret i en panne til det får karamellfarge. Deretter har du i fløten og rører forsiktig rundt. Rør inn smøret og vend til slutt inn pinjekjernene.

Med iskremmaskin får du den perfekte hjemmelagde iskremen:

I prinsippet så trenger du bare en fryser for å lage is, men for å få den perfekte konsistensen bør du ha en iskremmaskin. Da unngår du å få små iskrystaller i isen.

Med iskremmaskinen fra Sandstrøm lager du den beste iskremen.

Med iskremmaskinen fra Sandstrøm lager du den beste iskremen.

Iskremmaskinen fra Sandstrøm er et smart valg. Med den kan du lage opptil 1,5 liter iskrem på kun 1 time. Et kraftig miksesystem sørger for at alle ingrediensene blandes på en god måte, og iskremmaskinen har en rekkevidde på -18 til -35 °C. Det er ikke behov for å forhåndsfryse ingrediensene eller tilsette is.

Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.

Kommentarer

Allergivennlig

Flettebrioche

Flettebrioche

Brioche er et typisk fransk brød som passer perfekt til de dagene du vil unne deg noe ekstra luksuriøst til frokost.