Julepepperkake med ingefærglasur

Det blir ingen jul uten julebakst. Har du lyst til å piffe opp de gode, gamle oppskriftene litt? Prøv denne nydelige kaken og gjør deg klar for å heve julestemningen flere hakk. God jul! 

Produkt: Kenwood Chef XL Titanium

Tilberedning: Kake ca 45 minutter og 15 minutter til pynting

Steketid: Ca 45 minutter

Antall porsjoner: 12-16

Ingredienser
Glasur
250 g mykt usaltet smør
1 ts malt ingefær
500 g melis
2 ts vaniljeekstrakt
2 ss ingefærsirup
280 g smøreost (eksempel Philidelphia ost, ikke light produkter)
Kaffesirup
3 ss kaffe
75g sukker
Kake
200 g usaltet smør
300 g brunt sukker
3 store egg
350 g selvhevende mel* (Ikke vanlig i norske butikker)
200 ml syrnet melk
500 g malte mandler
1 ss sitronjuice
3 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1/2 ts malt nellik
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss mørk sirup
6 biter hakket syltet ingefær

 

*Oppskrift på selvhevende mel: 2 dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 1/4 ts natron. Husk å gjør om oppskriften til riktig mengde selvhevende mel i oppskriften.

 

Slik gjør du: 

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.Smør og stek med en springform 2 x 20 cm diameter. Tilset sitronjuice til melken og sett til side for å tykne. Sikt mel, ingefær, kanel, nellik, bakepulver og salt i din Kenwood Chef XL Titanium bolle. Bruk verktøyet K-mikser og mix forsiktig inn sukker og malte mandler.

 

  1. Tilsett smør i terninger og bland på medium hastighet til blandingen ligner brødsmuler. Pisk inn et egg om gangen, og tilsett deretter syrnet melk, mørk sirup og hakket ingefær. Fordel røren likt i de to kakeformene, og stek i ca 45 minutter til kaken har hevet og toppen av kaken føles fjærende. For å få kaffesirupen til å løse seg opp, tilsett 5-6 ss med kokende vann, drypp deretter kaffesirup over begge kakene. La kakene deretter avkjøles i springformene.

 

  1. For å lage glasur, bruk K-verktøyet på en middels hastighet for å blande sammen smør og malt ingefær til en myk og kremet konsistens. Justér ned farten og bland sakte inn melis, et kvarter om gangen. Når alt er blandet, tilsett vaniljeektrakt og ingefærsirup, den myke osten og bland sammen til alt er smooth. La glasuren få hvile i fryseren. For juletredekorasjonen, legg 200 g av «CandyMelts» i en bolle for å smelte i mikrobølgeovn i 30 sekunder. Gjenta prosessen til glasuren har smeltet. Fyll den ferdige glasuren i en sprøytepose for å dekorere kaken.

 

  1. Plasser forskjellige lengder av sjokoladekvistene på et stekbrett dekket med bakepapir, og fordel dem utover med nok plass til å kunne lage juletrestruktur. Bruk sprøyteposen til å lage juletrestrukturen, start fra toppen og jobb deg nedover i sikk-sakk mønster. Strø på glitter før sjokoladen stivner og la dem hvile i romtemperatur. Del hver kake i to like store deler slik at du ender opp med fire tynne lag. Smør smørkremen ut over alle fire lagene og stable kakene på hverandre. Avslutt med å smøre et tynt lag med smørkrem rundt kaken og på toppen for å skape feste til «brødsmulene».

 

  1. Hvil kaken og gjenværende smørkrem i 30 minutter til det har hardnet. Med resten av smørkrem smører du enda et tykt lag rundt hele kaken, glatt over og avslutt deretter med et grovt mønster og topper. Pynt kaken med kokosflak, strøssel og vent i 1,5 time. Sett på juletre og servér i romtemperatur.

Lag mat som de profesjonelle og imponer med kulinariske mesterverk. Denne kjøkkenmaskinen fra Kenwood gir deg det du trenger for praktisk matlaging.

  • 1700 Watt
  • Kapasitet: 6,7 liter
  • 10-års motorgaranti
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1966224


Varnish cache server