Kanelbrød de Luxe

Hovedbilde
Med Kenwood sin kjøkkenmaskin kan du lage de saftigste kanelbrødene du kan tenke deg. Foto/Oppskrift: Louisa Lorang

Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.

Oppskriften gir 2 små kanelbrød og kan fryses (før de får på glasur).

Ingredienser:

1 ½ dl lettmelk

25 g gjær

2 ss sukker

1 ts salt

1 ss malt kardemomme

75 g mykt smør

ca. 400 g hvetemel

1 egg

Fyll:

150 g mykt smør

1 dl sukker

2 ss kanel

1 ss malt kardemomme

Glasur:

250 g melis

ca ½ dl kokende vann

Slik gjør du:

Begynn med å lune melken til ca 37 grader i bakebollen. Tilsett gjær i bollen og rør til gjæren er oppløst. Deretter tilsetter du sukker, salt, kardemomme, mykt smør og mel. Rør ved middels hastighet til deigen blir hel. Rør så inn egget.

Når deigen er ferdig dekker du den til og lar den heve i ca 30 minutter. Om du har en kjøkkenmaskin med induksjonsoppvarming kan du stille den på 40-45 grader så får du et perfekt resultat.

Del deigen i tre deler og rull dem ut til de er ca 1 cm tykke. Deretter pisker du smør med sukker, kanel og kardemomme. Fordel sukkeret i de tre delene og rull deigen sammen til tre lange pølser.

Smør to brødformer grundig med smør, og så fletter du de tre delene sammen til et langt brød. Del dette brødet i to og legg de i formene. Deretter lar du de heve i ytterligere 30 minutter.

Stek kanelbrødene ved 175 grader i ca 30-35 minutter i ovnen, eller til de er gjennomstekte.

La kanelbrødene få hvile litt etter steking.

Glasur til servering:

Glasur lager du ved å blande melis og kokende vann. Legg det på toppen av kanelbrødene, og så er kanelbrødene klare for servering.

Tips: Vi har brukt en bakeform som måler 25 cm x 10 cm.

Med en god kjøkkenmaskin blir matlagingen enklere!

Kenwood Cooking Chef kjøkkenmaskin
Med Kenwood Cooking Chef kjøkkenmaskin blir de kulinariske utfordringene du møter på kjøkkenet en lek.

For å få den smidigste deigen trenger du en god kjøkkenmaskin. Kenwood Cooking Chef kjøkkenmaskin ble kåret til årets kjøkkenprodukt av Elektronikkbransjen i 2017. Med dens 20 ferdig-innstilte programmer, og induksjonsoppvarming fra 20°C – 180°C, kan du enkelt tilberede komplekse bakverk, delikate sauser, gryteretter, og ikke minst smelte sjokolade.

Den 6,7 liters bollen som følger med er i rustfritt stål, og har en 3 liters arbeidskapasitet. Kjøkkenmaskinen fra Kenwood lar deg kombinere kreativitet med lidenskap for å lage alt fra gryteretter, gode bakverk, luftige kremer og delikate sauser.

Les mer om Kenwood Cooking Chef kjøkkenmaskin her!