Kransekake trenger slett ikke være vanskelig

akranse

En kransekake pynter opp julebordet og smaker helt fantastisk. I tillegg er denne lekkerbisken av en kake også lettere å lage enn det ser ut. Sjekk ut den fristende oppskriften her!

Annonsesamarbeid med Elkjøp

Ingredienser:

500 gram mandler

500 g melis (evt. 1ss hvetemel)

3-4 eggehviter

Slik gjør du:

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke over natten, eller et par dager.

Mal de tørre mandlene med Kenwood mandelkvern.

Bland sammen de malte mandlene og melis i en bolle.

Pisk eggehvitene lett sammen i Kenwood kjøkkenmaskinen og tilsett så melis og mandelblandingen.

Ha så den sammenrørte deigen i en bolle og ha dette over vannbad med en varm kjele, og rør sammen til deigen blir seig og fin. Dette er ikke noe du MÅ gjøre, men kransekaken blir ekstra seig og god, og du risikerer ikke at kransekakemassen «skiller» seg under stekingen.

La så kransekakedeigen hvile et par timer før du ruller ut kransekakeringene og legger dem i formene.

Stek kransekakeringene i ca 10 minutter ved 200 grader.

Glasur:

1 stk eggehvite 4 dl melis 1-2 ts romessens

Visp sammen eggehvite og spe med melis til du har en litt tykk kremete melis. Tilsett om ønskelig romessens. Fyll glasuren i papirkremmerhus eller en pose. Klipp et lite hull i tuppen og sprøyt sikksakmønster på hver ring. Sett ringene etter hvert sammen til en høy kransekake. Stor eller liten kransekake får straks festpreg om den pyntes med flagg og smellbongbonger.

Tips! Kaken kan lages av bare skåldede mandler og blir da, lys, pen og ekstra god. Man kan skålde halvparten av mandlene, eller man kan lage kaken av uskåldede mandler.

(Kokk Omar Viset)

Lag mat som en kokk med Kenwood Chef Sense XL

almond2

Med den avanserte kjøkkenmaskinen Kenwood Chef Sense XL kan du bake og lage mat som en proff kokk! Du kan eksempelvis lage deilige kaker, luftige muffins eller hjemmelagde brød. Den har kraftig motor, ekstra stor bolle og justerbar hastighet. Sistnevnte lar deg justere hastigheten etter hvilken type ingredienser du ønsker å blande, for perfekt tekstur på både krem, røre og deig.

Les mer om Kenwood Chef Sense XL her.