Pavlova til 17. mai!

Organic homemade traditional meringue dessert sweet cake with whipper cream, strawberry, blackberry and mint on white plate. Vintage wooden background table. Rustic style and natural light.
Pavlova passer perfekt til den store festdagen.

Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.

Norges største festdag er rett rundt hjørnet, og det blir ikke noen fest uten en skikkelig god kake. Pavlova er en flott kake som er enkel å lage. Det eneste som skal til er marengs, krem og friske bær.

 

Ingredienser:

6 stk eggehvite

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem, ferdiglaget

300 g bær

Slik gjør du det:

Start med å skru på stekeovnen til 250 grader og tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.

Deretter visper du eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Mens du visper tilsetter du eddiken i eggehvitene, og så sukker, maisennamel og vaniljesukker litt etter litt.

Når massen er blank og smidig er den ferdig, og da legger du den på bakepapiret innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Med kjøkkenmaskin får du den beste marengsen:

For å få den luftige marengsen du er ute etter er det lurt å bruke en god kjøkkenmaskin. Med en maskin lager du den perfekte marengsen som er sprø på yttersiden og myk inni.

AKM6230PP
Kjøkkenmaskinen fra Ankarsrum hjelper deg med de kulinariske utfordringene du møter på kjøkkenet.

Kjøkkenmaskinen fra Ankarsrum er et veldig godt alternativ. Den kommer i et ryddig design med en kraftig motor og en stor bolle. Bollen rommer hele 7 liter, og gir deg nok plass til alle dine behov på kjøkkenet.

Pynt rikelig med bær:

Bunnen er ferdig stekt når marengsen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Til slutt pynter du pavlovaen rikelig med bær.

Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.