Annonnseinnlegg for Elkjøp
Semifreddo betyr «halvfrosset» på italiensk og er en fløyelsmyk drøm av en dessert. Denne jordbær- og vaniljevarianten passer godt som en lett dessert etter en grillmiddag i solveggen på terrassen. Med Brauns Multiquick stavmikser får du det perfekte resultatet.
Ingredienser:
(4 PERSONER)
500 gram ferske jordbær
3 egg
2 eggeplommer
220 gram sukker
1 vaniljestang
400 ml kremfløte
Slik går du frem:
Start med å feste kuttetilbehøret til stavmikseren. Blend jordbærene i to ulike omganger. Stavmikseren er utstyrt med en revolusjonerende hastighetskontroll der du kan justere hastigheten ved et enkelt tastetrykk og dermed trenger du kun å benytte én hånd. Bruk den høyeste hastigheten for best resultat.
Gjør klart et vannbad.
Pisk egg, eggeplommer, sukker og vaniljefrø fra én vaniljestang med stavmikserens visp i vannbadet. Blend det på lav hastighet i fem minutter til den tykner.
Ta eggeblandingen vekk fra varmen og fortsett blendingen på medium hastighet til det blir kjøligere og får riktig tekstur.
Pisk krem i det medfølgende begeret på 600 ml og rør det forsiktig inn i eggeblandingen. Start med lav hastighet og øk gradvis mens du pisker for best resultat.
Ta frem 4 glass og kombiner en halvpart av jordbærpureen med en halvpart av kremblandingen. La det stå i fryseren over natten.
Server med ferske jordbær og nyt!
Denne oppskriften tilberedes med Brauns Multiquick stavmikser med kuttetilbehøret (MQ 40, 1,25 l), vispen (MQ 10) og begeret (600 ml). Les mer HER!