Semifreddo med jordbær og vanilje

Annonnseinnlegg for Elkjøp

semifreddo

Semifreddo betyr «halvfrosset» på italiensk og er en fløyelsmyk drøm av en dessert. Denne jordbær- og vaniljevarianten passer godt som en lett dessert etter en grillmiddag i solveggen på terrassen. Med Brauns Multiquick stavmikser får du det perfekte resultatet.

Ingredienser:

(4 PERSONER)

500 gram ferske jordbær

3 egg

2 eggeplommer

220 gram sukker

1 vaniljestang

400 ml kremfløte

strawberry vanilla semifreddo

Slik går du frem:

Start med å feste kuttetilbehøret til stavmikseren. Blend jordbærene i to ulike omganger. Stavmikseren er utstyrt med en revolusjonerende hastighetskontroll der du kan justere hastigheten ved et enkelt tastetrykk og dermed trenger du kun å benytte én hånd. Bruk den høyeste hastigheten for best resultat.

Gjør klart et vannbad.

Pisk egg, eggeplommer, sukker og vaniljefrø fra én vaniljestang med stavmikserens visp i vannbadet. Blend det på lav hastighet i fem minutter til den tykner.

Ta eggeblandingen vekk fra varmen og fortsett blendingen på medium hastighet til det blir kjøligere og får riktig tekstur.

Pisk krem i det medfølgende begeret på 600 ml og rør det forsiktig inn i eggeblandingen. Start med lav hastighet og øk gradvis mens du pisker for best resultat.

Ta frem 4 glass og kombiner en halvpart av jordbærpureen med en halvpart av kremblandingen. La det stå i fryseren over natten.

Server med ferske jordbær og nyt!

143562-bakelyst-braun-stavmikser-netboard

Denne oppskriften tilberedes med Brauns Multiquick stavmikser med kuttetilbehøret (MQ 40, 1,25 l), vispen (MQ 10) og begeret (600 ml). Les mer HER!