Sjokoladekake uten laktose og gluten

Du trenger ikke bake to kaker selv om den ene ikke tåler gluten og den andre har laktoseintoleranse. Denne kan du trygt servere til begge to!

ForfatterAnita BakkerFoto Svein Brimi

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid20 minutterSteketid25 minutterTotal tid45 minutter

Langpanne ca. 30x40 cm

 400 g melange (uten melk, salt og soya)
 4 ½ dl vann
 8 ss kakao
 9 dl sukker
 1 beger lettrømme, laktosefri
 4 egg
 7 dl glutenfri, lys melblanding
 2 dl jyttemel
 2 ts natron
 1 ts salt
TOPPING
 mascarpone, laktosefri
 melis
 appelsinmarmelade

1

Kok opp margarin, vann og kakao.

2

Sett kjelen til side, tilsett sukker og rør til sukkeret har løst seg opp.

3

Tilsett rømme og visp inn ett og ett egg om gangen.

4

Visp inn mel, natron og salt og visp til en klumpfri røre (den blir ganske tynn).

5

Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.

6

Stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min.

7

Avkjøl i formen på rist.

8

Del kaken i serveringstykker.

9

Visp mascarpone og smak til med melis. Topp hvert kakestykke med en spiseskje mascarponekrem og litt appelsinmarmelade ved servering.

ingredienser

 400 g melange (uten melk, salt og soya)
 4 ½ dl vann
 8 ss kakao
 9 dl sukker
 1 beger lettrømme, laktosefri
 4 egg
 7 dl glutenfri, lys melblanding
 2 dl jyttemel
 2 ts natron
 1 ts salt
TOPPING
 mascarpone, laktosefri
 melis
 appelsinmarmelade

Directions

1

Kok opp margarin, vann og kakao.

2

Sett kjelen til side, tilsett sukker og rør til sukkeret har løst seg opp.

3

Tilsett rømme og visp inn ett og ett egg om gangen.

4

Visp inn mel, natron og salt og visp til en klumpfri røre (den blir ganske tynn).

5

Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.

6

Stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min.

7

Avkjøl i formen på rist.

8

Del kaken i serveringstykker.

9

Visp mascarpone og smak til med melis. Topp hvert kakestykke med en spiseskje mascarponekrem og litt appelsinmarmelade ved servering.

Sjokoladekake uten laktose og gluten