Sjokoladepudding med kaffesmak

Sjokoladepudding med krem og friske bær på toppen er en fin kombinasjon av søtt og syrlig, og en god dessert nå på sommeren. (Foto: iStock)

Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.

For 4 porsjoner

Ingredienser:

1 ½ dl sukker

0,6 dl kakaopulver

3 ss maisstivelse

4,7 dl helmelk

1 ss kaldbrygget kaffe

½ ts vaniljeekstrakt

Valgfritt:

Pisket krem

Friske bær

Slik gjør du det:

Begynn med å putte sukkeret, kakaopulveret og maisstivelsen i en mellomstor kasserolle, og bland innholdet godt sammen.

Deretter tilsetter du melk, kaffe og vaniljeekstrakt, og putter så kasserollen på en plate på lav varme. Visp ingrediensene godt sammen.

For å unngå klumper fortsetter du å vispe til blandingen blir tykkere, og får en glatt og kremete konsistens. Når blandingen begynner å småkoke fjerner du kasserollen fra platen. Porsjoner den så i serveringsbollene.

Server puddingen varm, eller la den kjøle seg ned med gladpack i kjøleskapet. For å gi puddingen et sommerlig preg topper du porsjonene med krem og friske bær.

Slik lager du den beste kaldbryggede kaffen:

Nyt den runde smaken av nylaget kaldbrygget kaffe med kaldbryggeren fra KitchenAid.

Kaldbrygget kaffe er både rundere og søtere i smaken enn vanlig kaffe. Akkurat som navnet tilsier, er kaffen brygget med kaldt vann, og den beste kaldbryggede kaffen lager du med KitchenAids cold brew. Med den har du mulighet for å servere inntil 14 kopper med kaldbrygget kaffe.

KitchenAids cold brew er laget av rustfritt stål og flekkbestandig glass, noe som gjør renhold enkelt. Maskinen gir deg en praktisk måte å lage og lagre store mengder deilig kaldbrygget kaffe.

I tillegg til at maskinen kan brygge god kaffe, kan man også brygge forfriskende iste med den. Perfekt på varme sommerdager!

Les mer om KitchenAids cold brew her.