Smuldrekake med epler

Bak i en fei! Her er det en deilig kombo av epler, bringebær og kransekakemasse oppå et lag av vaniljekrem. Kan det bli bedre?

ForfatterVigdis WingeFotoSvein Brimi

VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid20 minutterSteketid25 minutterTotal tid45 minutter

 5 dl vaniljekrem
 3 epler
 1 pk bringebær
 1 ts kanel
 2 ss brunt sukker
SMULDREDEIG
 2 ½ dl hvetemel
 2 ss brunt sukker
 125 g smør
 200 g kransekakemasse
 40 g mandelflak

1

Fordel vaniljekremen i bunnen på en ildfast form.

2

Skrell og rens eplene. Del eplene i båter som legges oppå vaniljekremen i formen sammen med bringebær.

3

Dryss kanel og brunt sukker over eplebitene.

4

Ha mel og sukker i en kjøkkenmaskin.

5

Tilsett mykt smør i klatter og kransekakemassen oppdelt i biter. Visp til alt fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

6

Smuldre deigen over eplene i formen, 20-22 cm i diameter. Dryss over mandelflak.

7

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.

8

Server lun med is eller krem.

ingredienser

 5 dl vaniljekrem
 3 epler
 1 pk bringebær
 1 ts kanel
 2 ss brunt sukker
SMULDREDEIG
 2 ½ dl hvetemel
 2 ss brunt sukker
 125 g smør
 200 g kransekakemasse
 40 g mandelflak

Directions

1

Fordel vaniljekremen i bunnen på en ildfast form.

2

Skrell og rens eplene. Del eplene i båter som legges oppå vaniljekremen i formen sammen med bringebær.

3

Dryss kanel og brunt sukker over eplebitene.

4

Ha mel og sukker i en kjøkkenmaskin.

5

Tilsett mykt smør i klatter og kransekakemassen oppdelt i biter. Visp til alt fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

6

Smuldre deigen over eplene i formen, 20-22 cm i diameter. Dryss over mandelflak.

7

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.

8

Server lun med is eller krem.

Smuldrekake med epler
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 308284


Varnish cache server