Gir bakehjelpemidlene ferskere og luftigere bakst? Vi har testet!

Dette er et annonseinnlegg fra Idun Mors hjemmebakte

Har du fulgt med i bakehyllen i butikken har du sikkert sett at det har dukket opp noen nye produkter de siste årene. To av disse produktene er Idun Mors hjemmebakte Luftigere bakst og Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst.

Bakehjelpemidler
BAKEHJELPEMIDLER: Vi har testet bakehjelpemidlene til Idun Mors hjemmebakte.

Men fungerer dette da? Det har vi testet.

Slik ble testen gjennomført:

 

Idun Mors hjemmebakte Luftigere bakst ble testet ved at det ble bakt to loffer, der en av dem var med Luftigere Bakst, den andre var uten. Her ønsket vi å sammenlikne høyden på loffene. Begge loffdeigene ble veid til 693 gram per deig.

Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst ble testet ved at det ble bakt to brett boller, ett brett med Ferskere bakst, og ett brett uten. Vi ønsket å sjekke om bollene med Ferskere bakst faktisk smakte ferskere dagen etter baking. Et smakspanel på seks personer smakte derfor dagen etter på begge typer boller. Smakstesten foregikk blindt, altså at testerne ikke visste hvilke boller som var bakt med Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst. Begge bolledeigene ble veid til 1105 gram per deig.

Test av Idun Mors hjemmebakte Luftigere bakst

 

Oppskriften på loff som du finner nederst i dette innlegget ble brukt. Alle ingredienser ble nøye veid. Temperaturen på melk/smør-blandingen var 30 grader for begge deigene. Deigene ble eltet i 12 minutter. Deigene ble deretter veid, og det ble fjernet noen gram fra ene deigen slik at deigene veide eksakt det samme før de ble satt til forheving i 30 minutter.

Allerede da var det tydelig forskjell på deigene:

Loff
ETTER HEVING: Etter forheving var det stor forskjell på deigene.

Deigene ble så formet til brød, og etterhevet i brødformer i 30 minutter. Loffene ble deretter stekt på nederste rille i 30 minutter før de ble avkjølt på rist.

Loffene ble deretter delt på midten, og resultatet er ganske tydelig!

Luftigere bakst
FORSKJELL: Brødet til høyre er bakt med 1/2 ss Mors hjemmebakte Luftigere bakst i deigen.

 

Test av Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst

 

For å teste Ferskere bakst ble bolleoppskriften nederst i dette innlegget brukt. Også her ble alle ingredienser nøye veid. Temperaturen på melk/smør-blandingen var 30 grader for begge deigene. Deigene ble eltet i fem minutter på lav hastighet, og 10 minutter på middels hastighet. Deigene ble deretter veid, og deretter ble det trillet 12 boller av hver deig.

Det var ikke mulig å merke noen forskjell på deigene når bollene ble bakt ut. Begge bollebrettene fikk etterheve i 45 minutter, og ble deretter stekt i 13 minutter.

Boller
NYBAKT: Første dagen smakte begge bollebrettene nydelig.

Samme dag som bollene ble bakt var det vanskelig å merke forskjell på dem, både visuelt og smaksmessig. Dagen etter tok vi derfor med boller til et smakspanel på seks personer, for å se om et døgn i plastpose på kjøkkenbenken hadde bidratt til å skille bollene fra hverandre.

Dagen etter var det fortsatt ikke mulig å se forskjellen på bollene.

boller
INGEN VISUELL FORSKJELL: Det er ikke enkelt å se forskjell på bollene. Den øverste er tilsatt Ferskere bakst.

Dagen etter ble seks personer bedt om å smake på begge typer boller. De fikk ikke vite hvilke boller som var tilsatt Ferskere bakst. Oppgaven var å velge ut hvilken bolle de likte best. Samtlige testere foretrakk bollene som var tilsatt Ferskere bakst. Bakgrunnen for valget var at testerne mente det var en bedre og mykere konsistens på bollene som var tilsatt Ferskere bakst, kontra de uten.

Oppskrifter:

Grunnoppskrift Boller:

Ingredienser:

100 g smør
1 1/4 dl melk
1 1/4 dl vann
120 g melis
50 g gjær for søte deiger (fersk kvalitet)
490 g hvetemel
1 ts kardemomme
I tillegg hadde vi følgende i den ene deigen:
1 ss Idun Mors hjemmebakte – Ferskere bakst

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og tilsett melk og vann. Hell væsken i bakebollen, og smuldre inn gjæren.
  2. Tilsett hvetemel, melis, kardemomme og ferskere bakst. Elt deigen med eltekrok på laveste hastighet i 5 minutter og middels i 10 minutter til deigen er glatt og smidig og slipper bakebollen.
  3. Legg deigen på en melet kjøkkenbenk, og la deigen hvile under et klede i 10 minutter. Kutt deigen i 14 like stor deigemner, og trill til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir.Legg over et klede og hev bollene til dobbel størrelse i ca. 30-45 minutter eller til de er omtrent dobbelt så store.
  4. Stek bollene midt i ovnen med vanlig over/undervarme i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Loff:

Ingredienser:

25 gr smør
2 1/2 dl lettmelk
25 gr gjær (fersk kvalitet)
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
400 gr hvetemel
1/2 ss Idun Mors hjemmebakte – Luftigere bakst
1 ss sesamfrø til topping

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret, tilsett melk og sukker. Varm opp til maks 30 °C.  Hell væsken i en bakebolle og løs opp gjæren i væsken med å røre rundt.
  2. Tilsett mel, ferskere bakst og salt og rør lett sammen med en sleiv. Elt deigen med en eltekrok i 12-15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
  3. Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og legg et rent kjøkkenhåndklede over deigen. la deigen heve i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
  4. Form deigemnen til et brød og legg i en smurt brødform. Legg over et klede og etterhev i ca. 30 minutter til det er dobbel stå stort. Pensle med vann og strø på med sesamfrø. (Tåler du egg, kan du pensle med eggehvite. Brødet blir da mer glansfult)
  5. Stek brødet på nederste rille i ovnen i 30 minutter med vanlig over/undervarme på 200 °C. Hvis brødet får raskt farge på toppen kan man legge over et stykke bakepapir under steking.
  6. Avkjøl brødet med et klede over.

 

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1479998


Varnish cache server