Bilder og oppskrift: Manuela Kjeilen / www.passionforbaking.com/no
Disse glutenfrie browniesene lager du med rismel eller kokosmel. Om du tåler gluten, kan du bruke hvetemel. De har en helt herlig, «fudgy» konsistens.
Oppbevar gjerne disse browniesene i kjøleskapet i en bakeboks. De er ekstra gode når de er kalde.
Glutenfrie brownies – ingredienser
250 g sjokolade, mørk (54-66% kakao)
135 g smør, usaltet
5 stk egg
375 g sukker
60 g rismel eller kokosmel
30 g kakao
0,25 ts salt
0,25 ts bakepulver
Slik lager du glutenfrie brownies
Om du tåler gluten, kan du erstatte rismel/kokosmel med hvetemel.
Hakk opp sjokolade, og ha de i en bolle sammen med smør, og smelt det over et vannbad.
Ha egg og sukker i en bolle, og visp dette lett sammen, ca 20 sekunder.
Tilsett sjokolade-smørblandingen og rør raskt sammen.
Rør sammen rismel/kokosmel, kakao og salt, og vend det forsiktig inn i røren.
Kle en langpanne på 25 x 30 cm med bakepapir og hell røren i.
Stekes i midten av ovnen på 170 grader i ca 30-35 minutter.
Avkjøl helt.
Sett den avkjølte kaken i kjøleskapet i noen timer eller over natten før den skjæres opp, da blir det lettere å få fine biter.
Bilder steg for steg