Glutenfrie brownies

Bilder og oppskrift: Manuela Kjeilen / www.passionforbaking.com/no

Disse glutenfrie browniesene lager du med rismel eller kokosmel. Om du tåler gluten, kan du bruke hvetemel. De har en helt herlig, «fudgy» konsistens.

Oppbevar gjerne disse browniesene i kjøleskapet i en bakeboks. De er ekstra gode når de er kalde.

Glutenfrie brownies – ingredienser

250 g sjokolade, mørk (54-66% kakao)
135 g smør, usaltet
5 stk egg
375 g sukker
60 g rismel eller kokosmel
30 g kakao
0,25 ts salt
0,25 ts bakepulver

Slik lager du glutenfrie brownies

Om du tåler gluten, kan du erstatte rismel/kokosmel med hvetemel.

Hakk opp sjokolade, og ha de i en bolle sammen med smør, og smelt det over et vannbad.

Ha egg og sukker i en bolle, og visp dette lett sammen, ca 20 sekunder.

Tilsett sjokolade-smørblandingen og rør raskt sammen.

Rør sammen rismel/kokosmel, kakao og salt, og vend det forsiktig inn i røren.

Kle en langpanne på 25 x 30 cm med bakepapir og hell røren i.

Stekes i midten av ovnen på 170 grader i ca 30-35 minutter.

Avkjøl helt.

Sett den avkjølte kaken i kjøleskapet i noen timer eller over natten før den skjæres opp, da blir det lettere å få fine biter.

Bilder steg for steg