Anitas beste boller

Dette er den ultimate oppskriften på perfekte hveteboller.

INGREDIENSER

200 g smør
7 dl melk
50 g gjær
2 dl sukker
1,2 kg mel (start med 1 kg) 1 stk egg til pensling

FREMGANGSMÅTE

1. Smelt smør i en kjele og varm melken i det smeltede smøret. Smuldre gjæren og rør den ut i den varme melken.

2. Tilsett sukker og mel og elt deigen i en kjøkkenmaskin til deigen blir smidig og fin.

3. Vi anbefaler kjøkkenmaskinene fra Kenwood fordi de gjør bakedagen enkel og morsom for store og små.

4. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 min.

5. Del deigen i 24 like store emner og trill til runde boller.

6. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett til heving i ca. 30 min.

7. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 220° i 12–15 min. Avkjøl bollene

på rist.

8. Denne deigen blir ganske løs, og det er grunnen til at disse bollene blir så saftige og gode. Det skal selvfølgelig være så mye mel i deigen at bollene akkurat holder formen!

 

Oppskriften er levert av Klikk.no Kokk: Anita Bakker

Levert av: Anita Bakker Foto: Svein Brimi
Levert av: Anita Bakker Foto: Svein Brimi

Dette gjør bollene enda bedre:

Har du noen gang smakt perfekte boller? Boller som lukter, smaker og ser helt uimotståelige ut? Boller av kvalitet, med et estetisk pent ytre og et indre umulig å motstå? La oss konkludere: lite slår duften av nybakte, varme, luftige, saftige boller. Men! Perfekte boller krever sin kunnskap. Vi har samlet sammen de beste tipsene til hvordan du kan gjøre bollene enda litt bedre:

1. Hold igjen på væsken. Det er bedre å justere deigen på slutten ved hjelp av væske enn å spe på med ekstra mel. Dersom du sper på med for mye mel når deigen allerede er i gang med å eltes i din Kenwood kjøkkenmaskin, svekkes både fuktighet og kvalitet, og du ender opp med et dårligere resultat. En løsere og våtere deig gir altså luftigere og lettere boller. Heldigvis har Kenwood kjøkkenmaskin en kraftig motor og hjelper deg med alt fra luftige kremer til tung gjærbakst.

2. Pass på temperaturen. Det er bedre å bruke for kald væske enn for varm! Blir væsken for varm, drepes gjæren og bollene vil ikke heves. Husk på at kjøkkenmaskinen også tilfører deigen mye varme. Kaldere væske vil gjøre at deigen bruker lengre tid på å heve seg, og jo lengre hevingsprosess, jo mer smak i bollene!

Foto: Elkjøp.no

3. Elting er viktigere enn du tror. Elting av deigen gjør at gluten utvikle seg og blir mer elastisk. Eltingen gjør også at deigen hever seg fint og blir luftigere. Når det kommer til elting er det lurt å bruke en god kjøkkenmaskin. Med Kenwood kjøkkenmaskin kan du enkelt justere hastigheten elektronisk. Dette gir deg en unik kontroll hele veien til mål, som resulterer i enda bedre boller. Kenwood passer også på at deigen eltes ordentlig og ikke bare samles til en klump. Kenwood kjøkkenmaskin får du blant annet kjøpt hos Elkjøp.

4. Bruk topping for en unik smaksopplevelse. Vanlige hveteboller er alltid godt, men med en liten vri, kan smaksopplevelsen gå fra en rå 9`er til en solid 10`er. Ved hjelp av Kenwood skivekutter og rivjern, kan du enkelt oppnå perfeksjon. Vi anbefaler å rive nøtter, rosiner og tørket frukt, vende det i smeltet sjokolade og toppe bollene før servering. Ønsker du derimot fylte boller, anbefaler vi kombinasjonen: revet sjokolade, vaniljekrem og frosne bringebær. Med Kenwood kjøkkenmaskin følger også en K-visp, Power-visp, deigkrok og ballongvisp. Her har du virkelig alle muligheter til å ende opp med enda bedre boller.

 

God baking!

 

Deler av innlegget er sponset av Kenwood– som du får kjøpt hos blant annet Elkjøp.

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1480428


Varnish cache server