Baconbrød

Utrolig hvordan litt sprøstekt bacon hever ethvert måltid! Baker du bacon inn i brødet, blir det et smakfullt brød som smaker ekstra godt som tilbehør til salater, supper og del av en buffet.

ForfatterAnita Bakker

Mengde1 Porsjon

 6 dl melk
 50 g gjær
 1 ts salt
 ½ dl olje
 4 dl fin sammalt hvete
 1 dl havregryn
 8 dl hvetmel
FYLL
 1 pk bacon
 1 paprika
 ¼ løk
 1 ss smør

1

Oppskriften gir 1 brød.

2

Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren.

3

Tilsett salt og olje.

4

Elt inn melet, spar noe av hvetemelet, og elt deigen til en smidig og jevn deig.

5

Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 1 time.

6

Skjær bacon, paprika og løk i små biter og stek i smør til baconet er sprøtt og ferdig stekt.

7

Ha deigen på et melet bakebord og form til et rundt brød. Trykk deigen flatt utover og dryss over fyllet. Brett deigen sammen og sett brødet med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.

8

Etterhev i ca. 20 min.

9

Snitt brødet med en spiss kniv og dryss over litt mel.

10

Stek midt i ovn ved 200° i ca. 45 min.

ingredienser

 6 dl melk
 50 g gjær
 1 ts salt
 ½ dl olje
 4 dl fin sammalt hvete
 1 dl havregryn
 8 dl hvetmel
FYLL
 1 pk bacon
 1 paprika
 ¼ løk
 1 ss smør

Directions

1

Oppskriften gir 1 brød.

2

Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren.

3

Tilsett salt og olje.

4

Elt inn melet, spar noe av hvetemelet, og elt deigen til en smidig og jevn deig.

5

Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 1 time.

6

Skjær bacon, paprika og løk i små biter og stek i smør til baconet er sprøtt og ferdig stekt.

7

Ha deigen på et melet bakebord og form til et rundt brød. Trykk deigen flatt utover og dryss over fyllet. Brett deigen sammen og sett brødet med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.

8

Etterhev i ca. 20 min.

9

Snitt brødet med en spiss kniv og dryss over litt mel.

10

Stek midt i ovn ved 200° i ca. 45 min.

Baconbrød