Kanelknuter

Kanelknuter

Kanelknuter er deilige å spise med kakao på høsten.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

750 g

hvetemel

115 g

sukker

0.5 ts

salt

0.5 pk

gjær

1 stk

egg

4 dl

melk

115 g

smør

Fyll

200 g

melis

4 ts

kanel

2 ss

sirup

Slik gjør du det:

Denne oppskriften blir til omtrent 18 kanelknuter.
Ha mel, sukker, salt og tørrgjær i en miksebolle. Bruker du fersk gjær smulder du den opp før du har den også rett i bakebollen. Ha i egget og melka og elt deigen i 20 minutter. Fordi vi bruker så lang eltetid, bruker vi også kald melk.
Del opp smøret i små terninger og tilsett i deigen mens eltekroken fremdeles går. Elt deigen videre i 10 minutter. Da er alt smøret inkorporert og du har fått en glatt og fin deig.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
I mellomtiden kan du lage fyllet. Rør sammen alle ingrediensene til du får et klumpfritt smør.
Sett stekeovnen på 225 grader og kle to stekebrett med bakepapir.
Dryss litt hvetemel på benken og hvelv deigen over. Kjevle den ut til en leiv som er ca. 40 x 40 cm. Smør fyllet utover på den ene halvdelen og brett den andre over. Del leiven opp i 18 strimler. Strimlene sitter sammen på den ene enden. Hold strimelen fast i den enden som sitter sammen og tvinn strimmelen mens du drar den enda litt lenger. Så surrer du hele sammen til en knute og legger på stekebrettene.
Etterhev knutene under et klede i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader.Stekes på nest nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl.