Belgiske Liège Vafler

Belgiske Liège Vafler

Disse smaker fantastisk med en klatt iskrem til!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

1.8 dl

varm melk

440 g

mel

1 ts

salt

220 g

Mykt smør

0.5 ss

Vanilla bean paste

2 stk

Store egg

Slik gjør du det:

Hell varm melk i en bolle.
Tilsett 2 ts brunt sukker og tørrgjær.
La dette hvile i cirka 10-15 minutter.
Tilsett mel, salt, resten av det brune sukkeret, vaniljen og eggene.
Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin, og bland sammen til en deig.
Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt, i 10 minutter.
Vei opp smør og kutt i terninger og tilsett når deigen har eltetferdig.
Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i 5-10 minutter.
Tilsett perlesukker og elt i ett minutt til, eller bruk hendenefor å blande alt godt sammen.
Sett deigen et lunt sted til heving i en time.
Del deigen opp slik at hver deigklump veier rundt80 gram.
Stek i vaffeljern i 2-4 minutter.
Server gjerne med iskrem.