Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Disse vaflene er kjent verden over for den karamelliserte smaken.
Disse er vaflene er lagt med gjær, og det er ikke fordi deigen skal heve, men mest for smaken skyld! Oppskriften har også masse perlesukker i seg som gir den typiske karamelliserte smaken.
I Antwerpen i Nederland selger dem «Liège vafle» på nesten hvert gatehjørne, og vaflene blir ofte toppet med pisket kremfløte, ferske jordbær og deilig iskrem. Min favoritt er med sjokoladeiskrem og jordbær!
Håper du vill teste disse. Sammen med iskrem blir dette en fantastisk dessert!
Belgiske Liège vafler
4 ts tørrgjær
1,8 dl varm melk
4 ss brunt sukker
440 g mel
1 ts salt
220 gram mykt smør
1/2 ss vanilla bean paste
2 store egg
150-200 g perlesukker
FREMGANGSMÅTE
Hell varm melk i en bolle.
Tilsett 2 ts brunt sukker og tørrgjær.
La dette hvile i cirka 10-15 minutter.
Tilsett mel, salt, resten av det brune sukkeret, vaniljen og eggene.
Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin, og bland sammen til en deig.
Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt, i 10 minutter.
Vei opp smør og kutt i terninger og tilsett når deigen har eltet ferdig.
Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i 5-10 minutter.
Tilsett perlesukker og elt i ett minutt til, eller bruk hendene for å blande alt godt sammen.
Sett deigen et lunt sted til heving i en time.
Del deigen opp slik at hver deigklump veier rundt 80 gram.
Stek i vaffeljern i 2-4 minutter.
Server gjerne med iskrem.