Fyll bollene med blåbær og limesmør og sett dem tett i tett i formen. Når duften av nybakt brer seg i huset, blir det kamp om godbitene.
Rund kakeform ca. 24 cm i diameter eller tilsvarende
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smør og varm melken i smøret til fingervarmt.
Rør ut gjæren i litt av den varme melken.
Visp inn egget og hell all væsken over det tørre i bakebollen.
Elt til en jevn og smidig deig.
Sett deigen lunt til heving i ca. 1 time.
Ha deigen over på et melet bakebord.
Kjevl til en stor leiv.
Bland sammen smør og limesaft og smør det over leiven.
Bre over syltetøy.
Rull sammen til en pølse og del pølsen i biter ca. 2½ cm tykke.
Sett snurrene tett sammen i en bakepapirkledd kakeform eller i en liten langpanne.
Etterhev i ca. 30 minutter.
Stek midt i ovn ved 200° i ca. 15 minutter.
Serveres lun med et melisdryss.
ingredienser
Directions
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smør og varm melken i smøret til fingervarmt.
Rør ut gjæren i litt av den varme melken.
Visp inn egget og hell all væsken over det tørre i bakebollen.
Elt til en jevn og smidig deig.
Sett deigen lunt til heving i ca. 1 time.
Ha deigen over på et melet bakebord.
Kjevl til en stor leiv.
Bland sammen smør og limesaft og smør det over leiven.
Bre over syltetøy.
Rull sammen til en pølse og del pølsen i biter ca. 2½ cm tykke.
Sett snurrene tett sammen i en bakepapirkledd kakeform eller i en liten langpanne.
Etterhev i ca. 30 minutter.
Stek midt i ovn ved 200° i ca. 15 minutter.
Serveres lun med et melisdryss.