Deilig gjærbakst med herlig smak av sitron. Bland fyllet først, for det skal fryses i biter og legges frossent ned i deigen.
1 porsjon gir ca. 16 stykker.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet i en skål.
Lag 16 biter av fyllet og sett dem i fryseren 1–2 timer slik at fyllet fryser.
Smelt smøret i en kjele, ha i melk og varm opp til 37 grader.
Ha gjæren i en bolle. Hell over smør- og melkeblandingen og rør ut gjæren.
Tilsett sukker, salt og hvetemel, og kjør alt i en kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen.
Sett deigen til heving under et klede i ca. 30 minutter.
Trill ut 16 boller og sett dem tett i tett i en liten langpanne, ca. 30 x 35 cm. Ha ev. hele deigen over i langpannen, og trykk den ut slik at den blir jevn. La heve under klede i ca. 30 minutter.
Lag 16 hull i deigen med fingrene og legg én porsjon med frossent fyll i hvert av hullene.
Pensle deigen med lett sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 18–25 min. Avkjøl.
Del kaken i biter i ønsket størrelse. Pynt ev. med melisstrø og litt raspet skall av en godt vasket sitron før servering.
ingredienser
Directions
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet i en skål.
Lag 16 biter av fyllet og sett dem i fryseren 1–2 timer slik at fyllet fryser.
Smelt smøret i en kjele, ha i melk og varm opp til 37 grader.
Ha gjæren i en bolle. Hell over smør- og melkeblandingen og rør ut gjæren.
Tilsett sukker, salt og hvetemel, og kjør alt i en kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen.
Sett deigen til heving under et klede i ca. 30 minutter.
Trill ut 16 boller og sett dem tett i tett i en liten langpanne, ca. 30 x 35 cm. Ha ev. hele deigen over i langpannen, og trykk den ut slik at den blir jevn. La heve under klede i ca. 30 minutter.
Lag 16 hull i deigen med fingrene og legg én porsjon med frossent fyll i hvert av hullene.
Pensle deigen med lett sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 18–25 min. Avkjøl.
Del kaken i biter i ønsket størrelse. Pynt ev. med melisstrø og litt raspet skall av en godt vasket sitron før servering.