Pimp opp bollene med sjokoladetopping! Har du attpåtil et lite lager med boller i fryseren, tar det ikke lang tid å tilføre litt sjokolademagi.
1 porsjon blir 32 boller
Smuldre gjæren i en bakebolle og ha sukker over. La gjær og sukker smelte sammen.
Smelt smør i en kjele og varm melken til fingervarm. Hell melkeblandingen i bakebollen og rør om.
Elt inn mel, spar noe av melet til å justere deigen med, til en glatt og fin deig.
Dekk bakebollen med et klede og hev i ca. 45 min.
Ha deigen på et melet bakebord og del i to. Trykk hver del litt flat og dryss over sjokoladebiter før du former til boller.
Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og ellerhev i 30 min.
Pensle eventuelt bollene med egg før du steker dem.
Stek i ovn ved 220° i ca. 12 min, eller til bollene har fått en fin, gyllen farge.
Avkjøl bollene på rist.
Sjokoladeglasur: Smelt sjokoladen sammen med Delfiafett i vannbad. Dypp toppen av bollen i sjokoladen og sett på en rist til glasuren stivner.
ingredienser
Directions
Smuldre gjæren i en bakebolle og ha sukker over. La gjær og sukker smelte sammen.
Smelt smør i en kjele og varm melken til fingervarm. Hell melkeblandingen i bakebollen og rør om.
Elt inn mel, spar noe av melet til å justere deigen med, til en glatt og fin deig.
Dekk bakebollen med et klede og hev i ca. 45 min.
Ha deigen på et melet bakebord og del i to. Trykk hver del litt flat og dryss over sjokoladebiter før du former til boller.
Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og ellerhev i 30 min.
Pensle eventuelt bollene med egg før du steker dem.
Stek i ovn ved 220° i ca. 12 min, eller til bollene har fått en fin, gyllen farge.
Avkjøl bollene på rist.
Sjokoladeglasur: Smelt sjokoladen sammen med Delfiafett i vannbad. Dypp toppen av bollen i sjokoladen og sett på en rist til glasuren stivner.