Brioche-boller

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

PicMonkey Collage
Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Jeg elsker disse brioche-bollene – det er luksusboller du kan unne deg til frokost, lunsj, ja egentlig anytime!

De så enkle å lage, men du må ha litt tålmodighet, for briochedeigen må hvile over natten.

Rykende ferske brioche-boller – perfekt til helgens frokost.

IMG_2193

Fransk brioche (grunnoppskrift) 24 stk.

400 g hvetemel

35 g melkepulver

50 g sukker
¼ ts salt
50 g fersk gjær
½ dl lunkent vann
3 store egg + 1 eggeplomme (eggehviten kan du bruke til å pensle bollene med)
150 g smør

Matfett på sprayboks

Grovt sukker, til dryss

Forvarm ovnen til 180 ˚C.

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Rør sammen gjær og vann. Tilsett gjærblandingen i det tørre.

Rør inn egg og smør.

IMG_6245

Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.

I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.

IMG_6346

Sett deigen til heving i ca. 45 minutter ved romtemperatur.

IMG_6351

IMG_0556

Spray deigen med matfett, dekk med folie og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer eller aller helst over natten.

Ta deigen ut av kjøleskapet neste dag og la den nå romtemperatur.

IMG_0686

Trill små boller cirka 50 gram hver, og legg dem på en stekeplate. Du kan gjerne bruke slike miniformer som jeg har her, eller vanlige muffinsformer.

IMG_0687

IMG_0689

Pensle bollene med eggehvite og dryss litt grovt sukker over. og la bollene heve seg til det dobbelte.

IMG_2147

Stek i ca. 15 minutter på  180 ˚C. Tiden avhenger av hva slags ovn du har, og hvor store boller du lager.

IMG_2149

Så godt.

IMG_2152

Brioche, it is so easy it’s like magic…

IMG_2193

Håper du ble fristet.

Klem fra meg.

Love, Manuela

IMG_2155