Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Hei alle sammen.
Jeg elsker disse brioche-bollene – det er luksusboller du kan unne deg til frokost, lunsj, ja egentlig anytime!
De så enkle å lage, men du må ha litt tålmodighet, for briochedeigen må hvile over natten.
Rykende ferske brioche-boller – perfekt til helgens frokost.
Fransk brioche (grunnoppskrift) 24 stk.
400 g hvetemel
35 g melkepulver
Matfett på sprayboks
Grovt sukker, til dryss
Forvarm ovnen til 180 ˚C.
Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Rør sammen gjær og vann. Tilsett gjærblandingen i det tørre.
Rør inn egg og smør.
Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.
I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.
Sett deigen til heving i ca. 45 minutter ved romtemperatur.
Spray deigen med matfett, dekk med folie og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer eller aller helst over natten.
Ta deigen ut av kjøleskapet neste dag og la den nå romtemperatur.
Trill små boller cirka 50 gram hver, og legg dem på en stekeplate. Du kan gjerne bruke slike miniformer som jeg har her, eller vanlige muffinsformer.
Pensle bollene med eggehvite og dryss litt grovt sukker over. og la bollene heve seg til det dobbelte.
Stek i ca. 15 minutter på 180 ˚C. Tiden avhenger av hva slags ovn du har, og hvor store boller du lager.
Så godt.
Brioche, it is so easy it’s like magic…
Håper du ble fristet.
Klem fra meg.
Love, Manuela