Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Hei, alle dere!
Hvis det er noe vi liker i Norge så er det vel kanelboller og egentlig boller generelt.
Personlig elsker jeg brioche. Og nei, deigen passer ikke bare til boller og brød. Det kan også lages kanelknuter! Passer perfekt ved siden av en kopp kaffe 🙂

Denne oppskriften gir to deiger. Et alternativ er å bruke den ene deigen til loff og den andre til kanelknuter.
Brioche-kanelknuter:
- 725 g hvetemel
- 3 ts tørrgjær
- 100 g sukker
- 1–2 ts salt
- 1 ½ dl kaldt vann
- 5 store egg
- 300 g usaltet smør, romtemperatur
FYLL* Hvis du bruker begge deigene til å lage kanelknuter, må du doble mengden fyll.
- 125 g mykt smør
- 1–2 ss malt kanel
- 8 ss brunt sukker
PENSLING
- 1 egg

Ha alle ingredienser unntatt smør i en miksebolle og arbeid det i ca. 10 minutter. Tilsett så det romtempererte smøret litt om gangen. Når alt er tilsatt, eltes deigen videre i ytterligere 10 minutter. Deigen er klar når den ser glansfull ut og slipper kanten på bollen.

- Del deigen i to like store deler. Pakk hver av dem inn i plastfolie og sett dem
i kjøleskapet til neste dag.

- Kjevle ut deigen til et rektangel, ca. 40 cm langt. Bre smøret utover deigen og
dryss over kanel og brunt sukker.

Brett deigen en gang, og press godt sammen. Skjær deigen i 12–15 remser med en bredde på ca. 1 ½ cm.
Ta én remse om gangen, strekk den litt og tvinn den rundt et par ganger, da er det lett å knyte en knute. Fest endene midt under bollen slik at de ikke spretter opp under heving eller steking.
Gjenta med alle remsene og la bollene etterheve i 2–3 timer, eller til de har blitt dobbelt så store. Gjør det samme med den andre
deigen.
Forvarm ovnen til 180 °C. Pensle bollene med egg før steking. Stek dem i 10–15 minutter, eller til de har fått en gyllenbrun farge.

Avkjøles på rist.

Ble du fristet?

Hvis du skal lage brød av denne deigen, kan du se oppskriften på et fantastisk godt hjemmelaget syltetøy her.
Ha en toppen dag videre dere alle.
Varme klemmer fra Manuela
