Hopp til hovedinnhold
Byggblomster

Byggblomster

Dette brødet er perfekt å dele med andre.

Oppskrift av: Torunn Nordbø

Ingredienser

Fordeig:

1.5 dl

vann

150 g

byggmel

Hoveddeig:

2 dl

vann

300 g

hvetemel

1 ts

salt

1 ss

honning

Sesam og valmuefrø til pynt

Slik gjør du det:

Fordeig: Bland vann og mel i en bakebolle. Deigen må eltes godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 30 minutter.
Hoveddeig: Ha resten av ingrediensen i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Den vil fortsatt være klissete. Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Ta deigen ut på melet bakebord og del i åtte like store emner. Trill til boller og legg dem i en smurt rund form. Pensle med vann og strø over sesamfrø og valmuefrø. Dekk bollen med et klede og la rundstykkene etterheve i 35–40 minutter.
Stek byggblomstene midt i ovnen ved 200 ° i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.