Conchas

Conchas

Marit Røttingsnes Westlie gir oss oppskriften på conchas! Deilige, søte, mexikanske boller som ser veldig morsomme ut.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Dette blir 20 boller Deigen skal forheve i 45 minutter og etterheve i 30 minutter Stekes på 200 grader i 12-15 minutter Kle 2 stekebrett med bakepapir.
Ha alle de tørre ingrediensene i en miksmasterbolle. Bruker du tørrgjær, blander du den med melet, mens fersk gjær røres ut i melken før den tilsettes.
Ha i både Vikingmelken og smøret og elt det inn i deigen mens mikseren går på middels styrke. Når smøret er arbeidet inn i deigen, har du i eggene og elter dem inn.
Kjør mikseren til alle ingrediensene er godt blandet sammen og deigen har blitt blank og glatt. Legg et klede over den og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Mens deigen hever, lager du sukkertoppingen.
Smuldre sammen mel, sukker og smør enten i en food processor eller for hånd. Det skal bli en glatt deig. Del den i 2 og bland inn kanel i den ene halvparten og kakaopulver i den andre. Sett den i kjøleskapet fram til deigen er ferdig hevet.
Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen oppå. Kna den litt sammen før du deler den i 20 like store deler. Rull hver deigbit ut til en bolle. Ikke bruk mer mel på bakeplaten enn det du trenger når du ruller ut bollene. Sannsynligvis trenger du ikke mel i det hele tatt, for deigen er veldig god å jobbe med.
La det være noen centimeters avstand mellom bollene når du legger dem på stekebrettet. Klem dem litt flate med håndbaken. Sukkertoppingen kan være klissete å holde på med, så det beste er å dele kanel- og kakaoversjonen i 10 deler hver og klemme dem ut til rundinger som er like store som bollene, mellom to lag brødposer. Pensle et lag med vann på bollene og plasser toppingen over. Så bruker du en skarp kniv og skjærer striper eller ruter i den.
Legg kledet over bollene og la dem etterheve. Sett på stekeovnen. Stek bollene midt i stekeovnen. La dem avkjøles på en bakerist.