Deilige eplehorn

Her er det bare å drømme seg bort til et hyggelig teselskap! Eplehornene er fylt med en utrolig smakfull eplemos. Server dem lune og bli helt hekta!

ForfatterAnita Bakker

Mengde1 Porsjon

24 horn

https://www.bakelyst.no/recipes/rosetter-med-romkrem/

https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/skogsbaersnurrer-med-frisk-ostekrem/

GRUNNDEIG:
 50 g gjær
 5 dl melk
 150 g smeltet smør
 1 egg
 1 kg siktet hvetemel
 150 g sukker
EPLEMOS:
 4 epler
 ¾ dl eplesaft
 ¾ dl sukker
 1 kanelstang
 1 vaniljestang

TRYLL MED EN GRUNNDEIG:
1

Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn

Lenkene til Skogsbærsnurrer og Rosetter ligger over ingrediensene.

PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.

DEIG:
2

Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland i en kjøkkenmaskin 10–12 min. Sett deigen til heving i en times tid.

EPLEMOS:
3

Skrell eplene og skjær dem i grove biter og ha bitene i en kjele. Tilsett sukker, eplesaft og kanelstang. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Ha både vaniljefrøene og vaniljestangen i kjelen sammen med de øvrige ingrediensene. Kok opp, og la blandingen småkoke til eplene er møre (ca. 15–20 min). Avkjøl litt før kanelstangen og vaniljestangen fjernes. Bruk en stavmikser til å gjøre mosen glattere. Ønsker du en sterkere kanelsmak, kan du enten tilsette litt malt kanel, eller strø litt malt kanel over mosen når du fyller deigtrekantene.

UTBAKING:
4

Når du baker ut deler du deigen i 4 og baker ut leiver på ca. 30 cm som igjen blir til 6 snipper. Legg litt eplemos på hver trekant (tvers over den bredeste enden), og rull sammen trekanten fra den bredeste enden og inn mot spissen, slik at du får et lite horn. Sett hornene på et stekebrett med bakepapir.

5

Etterhev i ca. 30 min, pensles med egg, og stek i ovn ved 220 ° i 10–12 min.

6

Avkjøl på rist.

7

Lag melisglasur til å ringle over hornene.

KNIP PÅ SUKKERET:
8

Når du lager eplemos selv, kommer sødmen i eplene godt frem og gjør det mulig å knipe på sukkeret.

ingredienser

GRUNNDEIG:
 50 g gjær
 5 dl melk
 150 g smeltet smør
 1 egg
 1 kg siktet hvetemel
 150 g sukker
EPLEMOS:
 4 epler
 ¾ dl eplesaft
 ¾ dl sukker
 1 kanelstang
 1 vaniljestang

Directions

TRYLL MED EN GRUNNDEIG:
1

Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn

Lenkene til Skogsbærsnurrer og Rosetter ligger over ingrediensene.

PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.

DEIG:
2

Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland i en kjøkkenmaskin 10–12 min. Sett deigen til heving i en times tid.

EPLEMOS:
3

Skrell eplene og skjær dem i grove biter og ha bitene i en kjele. Tilsett sukker, eplesaft og kanelstang. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Ha både vaniljefrøene og vaniljestangen i kjelen sammen med de øvrige ingrediensene. Kok opp, og la blandingen småkoke til eplene er møre (ca. 15–20 min). Avkjøl litt før kanelstangen og vaniljestangen fjernes. Bruk en stavmikser til å gjøre mosen glattere. Ønsker du en sterkere kanelsmak, kan du enten tilsette litt malt kanel, eller strø litt malt kanel over mosen når du fyller deigtrekantene.

UTBAKING:
4

Når du baker ut deler du deigen i 4 og baker ut leiver på ca. 30 cm som igjen blir til 6 snipper. Legg litt eplemos på hver trekant (tvers over den bredeste enden), og rull sammen trekanten fra den bredeste enden og inn mot spissen, slik at du får et lite horn. Sett hornene på et stekebrett med bakepapir.

5

Etterhev i ca. 30 min, pensles med egg, og stek i ovn ved 220 ° i 10–12 min.

6

Avkjøl på rist.

7

Lag melisglasur til å ringle over hornene.

KNIP PÅ SUKKERET:
8

Når du lager eplemos selv, kommer sødmen i eplene godt frem og gjør det mulig å knipe på sukkeret.

Deilige eplehorn