Når deigen godgjør seg over natten, krever det minimal innsats å varte opp med nybakte, grove rundstykker til frokost!
9 rundstykker
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer.
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, og strø på godt med mel.
Tøm deigen ut på bakepapiret. Strekk deigen ut, og brett den inn mot midten et par ganger. Legg deigen med skjøten ned på bakepapiret.
Dekk over deigen med et klede eller en stor bakebolle, og la den etterheve i ca. 1 time.
En halvtime før du skal steke rundstykkene, setter du ovnen på 250° og setter samtidig inn et stekebrett..
Bruk en deigskrape eller skarp kniv og del deigen i ni emner. Legg emnene forsiktig over på et bakepapir.
Ta ut den varme stekeplaten, og dra bakepapiret med rundstykkene forsiktig over på den.
Plasser stekeplaten nederst i ovnen, og senk temperaturen til 210° etter 5 minutter. Stek rundstykkene videre i 10–15 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppskriften er fra Opplysningskontoret for Brød og korn, www.brodogkorn.no
ingredienser
Directions
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer.
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, og strø på godt med mel.
Tøm deigen ut på bakepapiret. Strekk deigen ut, og brett den inn mot midten et par ganger. Legg deigen med skjøten ned på bakepapiret.
Dekk over deigen med et klede eller en stor bakebolle, og la den etterheve i ca. 1 time.
En halvtime før du skal steke rundstykkene, setter du ovnen på 250° og setter samtidig inn et stekebrett..
Bruk en deigskrape eller skarp kniv og del deigen i ni emner. Legg emnene forsiktig over på et bakepapir.
Ta ut den varme stekeplaten, og dra bakepapiret med rundstykkene forsiktig over på den.
Plasser stekeplaten nederst i ovnen, og senk temperaturen til 210° etter 5 minutter. Stek rundstykkene videre i 10–15 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppskriften er fra Opplysningskontoret for Brød og korn, www.brodogkorn.no