Eltefrie rundstykker

Foto: Øystein Westlie
Foto: Øystein Westlie

De siste årene har den eltefrie baketrenden virkelig kommet kastende over oss. Og det er en sann glede å bake på denne måten!

Det er minimalt med arbeid med å lage deigen, den rører du bare kjapt sammen og lar så stå helt i ro på kjøkkenbenken de kommende 12-18 timene. Det ferdige resultatet smaker som om du har vært hos en skikkelig kløpper av en håndverksbaker og kjøpt godsakene ferdigbakt. Men, det er faktisk du selv som har skapt underverkene.

Det var bakeren Jim Lahey, som driver bakeriet Sullivan Street Bakery i New York, som virkelig fikk fart på den eltefrie brødbaksten, og Laheys originalbrød er fremdeles akkurat like gode.

Har du lyst til å prøve deg på en av de virkelig gamle kornsortene, må du bare bake dette eltefrie emmerbrødet!

Innimellom har vi absolutt ikke tid til å vente på at deigen skal heve et halvt døgn før vi kan bake ut brødene, og da er det greit å ha en god oppskrift på lager. Dette superenkle brødet smaker like supert som det er enkelt å bake.

En eltefri deig er litt løsere i konsistensen enn du nok bruker å la en vanlig eltedeig være. Det er derfor kjekt å ha en deigskrape til å håndtere deigen. Det får du kjøpt i alle kjøkkenbutikker rundt om.

Har du ikke prøvd det på den eltefrie trenden ennå? Nå har du muligheten! Rører du sammen denne deigen i kveld, er du et stort steg på vei til den aller beste frokosten i morgen!

God bakst!