Espresso skoleboller

Bilde og oppskrift av Manuela www.passionforbaking.com/no

Hei

I går lagde jeg espresso skoleboller og istedenfor for vanlig vaniljekrem lagde jeg vaniljekrem med espresso pulver. Smaken var så spennende og unik.

Er du glad i vaniljekrem, kaffe og nystekte boller, kommer du til å elske disse espresso skolebollene ☕️

Espresso Skoleboller

  • 500 ml melk
  • 150 gram melis
  • 1 ts. ekte vanilje pulver eller vaniljesukker, kan sløyfes
  • 800 gram hvetemel
  • 50 gram fersk gjær eller en pose tørrgjær
  • 2 store egg
  • 150 gram smør, i terninger

Sjokolade Vaniljekrem;

  • 1 porsjon espresso vaniljekrem, du finner oppskriften →her

Glasur

  • Ca. 400 gram melis
  • 1-3 ss. Melk

Til å drysse med;

  • Ca. 200 gram kokos

Slik lager du hvetedeig, Se steg for steg bilde lengre ned; 

  • Kok opp melk, sammen med melis og ekte vaniljepulver til den er fingervarm -romtemperatur (ca. 35-37°C).
  • Ha hvetemel, i en mikserbolle, smuldre i fersk gjær eller tørrgjær.
  • Tilsett 2 egg, og ha i den fingervarm melk/melis-blanding
  • Sett i eltekroken og start maskinen på lavt hastighet, bland sammen til en deig, sett opp farten på maskinen og elt deigen godt.
  • Vei opp smør og kutt i terninger, tilsett når deigen har eltet i ca. 7-10 minutter, noen få terningen om gangen.
  • Elt deigen videre på lavt hastighet til deigen slipper kantene
  • Dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted i ca. 1 time
  • Når deigen har hevet til dobbel størrelse, Strø litt mel på benken, del deigen i to skjær deigen i ca. 18 -20 biter. ( ca. 70 gram per bolle)
  • Trill hver bit til runde boller, og plasser de på et steke brett dekket med bakepapir eller en silikon matte slik jeg bruker .
  • Etter hev ca. 45-60  minutter. ( dekk til med plastfolie)
  • Mens bollene hever seg, lag en porsjon espresso vaniljekrem du finner oppskriften på det ↓her;
  • Ha i hakket sjokolade når vaniljekremen er ferdig kokt, og for du tilsetter smør terninger.
  • Ha sjokolade vaniljekrem gjennom en sikt og i en lite lang panne, dekk til med plast så lenge til du fyller dine boller med det!
  • Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene og fyll i  espresso-vaniljekrem.
  • Stek skolebrødene  på 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.
  • Avkjøl på rist.

Slik lager du glasur;

  • Lag melisglasur ved å røre sammen melis og noen ss. melk til en tykk grøt.
  • Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt melk
  • Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dryss dem med  kokos.

Klemmer fra meg til deg, Love Manuela xoxo

Steg for steg bilde ⤵️