Bilde og oppskrift av Manuela www.passionforbaking.com/no
Hei
I går lagde jeg espresso skoleboller og istedenfor for vanlig vaniljekrem lagde jeg vaniljekrem med espresso pulver. Smaken var så spennende og unik.
Er du glad i vaniljekrem, kaffe og nystekte boller, kommer du til å elske disse espresso skolebollene ☕️
Espresso Skoleboller
- 500 ml melk
- 150 gram melis
- 1 ts. ekte vanilje pulver eller vaniljesukker, kan sløyfes
- 800 gram hvetemel
- 50 gram fersk gjær eller en pose tørrgjær
- 2 store egg
- 150 gram smør, i terninger
Sjokolade Vaniljekrem;
- 1 porsjon espresso vaniljekrem, du finner oppskriften →her
Glasur
- Ca. 400 gram melis
- 1-3 ss. Melk
Til å drysse med;
- Ca. 200 gram kokos
Slik lager du hvetedeig, Se steg for steg bilde lengre ned;
- Kok opp melk, sammen med melis og ekte vaniljepulver til den er fingervarm -romtemperatur (ca. 35-37°C).
- Ha hvetemel, i en mikserbolle, smuldre i fersk gjær eller tørrgjær.
- Tilsett 2 egg, og ha i den fingervarm melk/melis-blanding
- Sett i eltekroken og start maskinen på lavt hastighet, bland sammen til en deig, sett opp farten på maskinen og elt deigen godt.
- Vei opp smør og kutt i terninger, tilsett når deigen har eltet i ca. 7-10 minutter, noen få terningen om gangen.
- Elt deigen videre på lavt hastighet til deigen slipper kantene
- Dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted i ca. 1 time
- Når deigen har hevet til dobbel størrelse, Strø litt mel på benken, del deigen i to skjær deigen i ca. 18 -20 biter. ( ca. 70 gram per bolle)
- Trill hver bit til runde boller, og plasser de på et steke brett dekket med bakepapir eller en silikon matte slik jeg bruker .
- Etter hev ca. 45-60 minutter. ( dekk til med plastfolie)
- Mens bollene hever seg, lag en porsjon espresso vaniljekrem du finner oppskriften på det ↓her;
- Ha i hakket sjokolade når vaniljekremen er ferdig kokt, og for du tilsetter smør terninger.
- Ha sjokolade vaniljekrem gjennom en sikt og i en lite lang panne, dekk til med plast så lenge til du fyller dine boller med det!
- Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene og fyll i espresso-vaniljekrem.
- Stek skolebrødene på 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.
- Avkjøl på rist.
Slik lager du glasur;
- Lag melisglasur ved å røre sammen melis og noen ss. melk til en tykk grøt.
- Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt melk
- Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dryss dem med kokos.
Klemmer fra meg til deg, Love Manuela xoxo
Steg for steg bilde ⤵️