Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Disse hjemmelagde bollene blir helt uimotståelig gode med deilig mandelfyll og fylt med luftig Oreo-krem.
Oftest fylle jeg bollene med en luftig vaniljekrem som du finner oppskrift på her, eller fyll disse bollene med en bringebær-/sitronkrem som du finner oppskrift her.
Gøy å variere litt.
FASTELAVNSBOLLER MED OREOKREM
- 475 ML MELK , 37°C
- 2 1/2 TS. TØRRGJÆR
- 4 EGG
- 200 GRAM SUKKER
- 1 TS SALT
- 900 GRAM HVETEMEL
- 150 GRAM SMØR, I TERNINGEN
- 50 ML KREMFLØTE FOR Å PENSLE BOLLENE
FYLL
MANDELFYLL
- 200 GRAM MANDLER
- 200 GRAM MELIS
- 2 EGGEHVITE/ ELLER 1 EGGHVITE + 15 ML KREMFLØTE
- 1 TS. VANILJESUKKER ELLER 1 TS. VANILLA BEAN PASTE
KREM
- OREO KREM, HENT OPPSKRIFT HER
DRYSS
- MELIS
SLIK GJØR DU;
- I en mikser bolle, tilsett varm melk (37°C) og sukker, pisk dette sammen slik at sukkeret oppløses.
- Dryss over tørrgjær, pisk dette lett inn i melk/sukker blandingen, la hvile i 5 minutter.
- Tilsett egg, salt og mel, sett i eltekroken og start maskinen, bland sammen til en deig
- Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt, dette tar cirka 10 minutter.
- Vei opp smør og kutt i terninger, tilsettes litt etter litt når deigen har eltet ca. 10 minutter.
- Etter at smøret er blandet inn i deigen, forsett eltingen i ca.5 – 10 minutter.
- Smør en bolle med nøytral olje før du ha i deigen.
- Sett deigen et lunt sted til heving, dekk bakebollen lett med plastfolie og et klede.
- Når deigen har hevet til dobbel størrelse (dette tar cirka 45-60 minuttet) deles deigen i 24 jevnstore emner.
- Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med et klede eller bakepapir.
- Etterhev bollene i cirka 30 minutter. Pensle over bollene med kremfløte eller et egg som er pisket sammen med kremfløte eller melk.
- Stek bollene midt i oven ved 180 C° i 15-20 minutter.
- Avkjøl bollene til de er helt kalde før de fylles med oreokrem.
MANDELFYLL
- Kjør mandlene i en matprosessor
- Ha massen i en bolle, tilsett melis, eggehvite, vanilje (evt kremfløte) og visp dette lett sammen.
BOLLER MED OREOKREM
- Skjær toppen av bollene og legg på 1-2 ss mandelfyll.
- Lag Oreo-krem, du finner oppskrift her.
- Ha oreokremen i en sprøytepose med en stor tut.
- Legg oreokremen oppå mandelfyllet, legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.
- Boller bør fylles med krem samme dag som de skal serveres, slik at kremen er helt fersk.
- Bollene kan fryses uten mandel fyll/krem