Boller med oreokrem

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Disse hjemmelagde bollene blir helt uimotståelig gode med deilig mandelfyll og fylt med luftig Oreo-krem.

Oftest fylle jeg bollene med en luftig vaniljekrem som du finner oppskrift på her, eller fyll disse bollene med en bringebær-/sitronkrem som du finner oppskrift her.
Gøy å variere litt.

FASTELAVNSBOLLER MED OREOKREM

  • 475 ML MELK , 37°C
  • 2 1/2 TS. TØRRGJÆR
  • 4 EGG
  • 200 GRAM SUKKER
  • 1 TS SALT
  • 900 GRAM HVETEMEL
  • 150 GRAM SMØR, I TERNINGEN
  • 50 ML KREMFLØTE FOR Å PENSLE BOLLENE

FYLL

MANDELFYLL

  • 200 GRAM MANDLER
  • 200  GRAM MELIS
  • 2 EGGEHVITE/ ELLER 1 EGGHVITE + 15 ML KREMFLØTE
  • 1 TS. VANILJESUKKER ELLER 1 TS. VANILLA BEAN PASTE

KREM

  • OREO KREM, HENT OPPSKRIFT HER

DRYSS

  • MELIS

SLIK GJØR DU;

  • I en mikser bolle, tilsett varm melk (37°C) og sukker, pisk dette sammen slik at sukkeret oppløses.
  • Dryss over tørrgjær, pisk dette lett inn i melk/sukker blandingen, la hvile i 5 minutter.
  • Tilsett egg, salt og mel, sett i eltekroken og start maskinen, bland sammen til en deig
  • Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt, dette tar cirka 10 minutter.
  • Vei opp smør og kutt i terninger, tilsettes litt etter litt når deigen har eltet ca. 10 minutter.
  • Etter at smøret er blandet inn i deigen, forsett eltingen i ca.5 – 10 minutter.
  • Smør en bolle med nøytral olje før du ha i deigen.
  • Sett deigen et lunt sted til heving, dekk bakebollen lett med plastfolie og et klede.
  • Når deigen har hevet til dobbel størrelse (dette tar cirka 45-60 minuttet) deles deigen i 24 jevnstore emner.
  • Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med et klede eller bakepapir.
  • Etterhev bollene i cirka 30 minutter. Pensle over bollene med kremfløte eller et egg som er pisket sammen med kremfløte eller melk.
  • Stek bollene midt i oven ved 180i 15-20 minutter.
  • Avkjøl bollene til de er helt kalde før de fylles med oreokrem.

MANDELFYLL

  • Kjør mandlene i en matprosessor
  • Ha massen i en bolle, tilsett melis, eggehvite, vanilje (evt kremfløte) og visp dette lett sammen.

BOLLER MED OREOKREM

  • Skjær toppen av bollene og legg på 1-2 ss mandelfyll.
  • Lag Oreo-krem, du finner oppskrift her.
  • Ha oreokremen i en sprøytepose med en stor tut.
  • Legg oreokremen oppå mandelfyllet, legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.
  • Boller bør fylles med krem samme dag som de skal serveres, slik at kremen er helt fersk.
  • Bollene kan fryses uten mandel fyll/krem