I dag er dagen for høye kremboller! Vi har fylt med krem og litt syltetøy, men her er det rom for å skeie ut.
12 boller
Av matprat.no
Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm.
Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.
Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme.
Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig.
La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller.
La bollene etterheves på et lunt sted.
Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.
Stekes midt i ovnen ved 200° i 12 - 15 minutter.
Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. Skjær toppen av bollene og legg på kremen og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.
ingredienser
Directions
Av matprat.no
Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm.
Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.
Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme.
Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig.
La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller.
La bollene etterheves på et lunt sted.
Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.
Stekes midt i ovnen ved 200° i 12 - 15 minutter.
Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. Skjær toppen av bollene og legg på kremen og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.