Fastelavnsboller

I dag er dagen for høye kremboller! Vi har fylt med krem og litt syltetøy, men her er det rom for å skeie ut.

ForfatterVigdis WingeFotoEsten A. Borgos

Mengde1 Porsjon

12 boller

 100 g smør
 3 ½ dl melk
 50 g gjær
 1 dl sukker
 ½ ts salt
 1 ts kardemomme
 1 l hvetemel
 1 ts bakepulver
 1 egg
KREMFYLL:
 3 dl kremfløte
 12 ss jordbærsyltetøy
 2 ss melis

1

Av matprat.no
Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm.

2

Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.

3

Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme.

4

Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig.

5

La den heve til dobbelt størrelse.

6

Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller.

7

La bollene etterheves på et lunt sted.

8

Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.

9

Stekes midt i ovnen ved 200° i 12 - 15 minutter.

10

Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.

FYLL:
11

Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. Skjær toppen av bollene og legg på kremen og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

ingredienser

 100 g smør
 3 ½ dl melk
 50 g gjær
 1 dl sukker
 ½ ts salt
 1 ts kardemomme
 1 l hvetemel
 1 ts bakepulver
 1 egg
KREMFYLL:
 3 dl kremfløte
 12 ss jordbærsyltetøy
 2 ss melis

Directions

1

Av matprat.no
Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm.

2

Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.

3

Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme.

4

Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig.

5

La den heve til dobbelt størrelse.

6

Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller.

7

La bollene etterheves på et lunt sted.

8

Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.

9

Stekes midt i ovnen ved 200° i 12 - 15 minutter.

10

Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.

FYLL:
11

Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. Skjær toppen av bollene og legg på kremen og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

Fastelavnsboller