Flettebrioche

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei alle dere!

Brioche er et typisk fransk brød som passer perfekt til de dagene du vil unne deg noe ekstra luksuriøst til frokost.

Ofte når jeg lager Brioche lager jeg en dobbel porsjon, da dette brødet er så godt og perfekt til helgekos. Jeg elsker å spise det sammen med hjemmelaget syltetøy og mascarpone.

Det er gøy å flette dette brødet. Briochedeigen er kald når du fletter den, slik at det er lett å lage. Jeg ruller hver lengde i vaniljesukker, slik at toppen får en litt karamellisert smak.


Sjekk video nedenfor for fremgangsmåte.

Flettebrioche

725 g hvetemel

3 ts tørrgjær

100 g sukker

1-2 ts salt

160 ml kaldt vann

5 store egg

300 g usaltet smør,romtemperert

Vaniljesukker

100 g sukker

¼ vaniljestang (skrap ut frøene)

Fremgangsmåte briochedeig dag 1:

Ha alle ingredienser bortsett fra smør i en miksebolle og elt den i ca. 5 minutter.

Tilsett så det romtempererte smøret litt av gangen, og elt det i 10 minuter til.

Når alt er tilsatt eltes deigen videre i ytterligere 15 minutter.

Deigen er klar når den ser glansfull ut og slipper kanten på bollen.

Jobb litt med deigen og del den i to like store deler.

Pakk hver av dem inn i plastfolie og sett dem i kjøleskapet til neste dag.

Fremgangsmåte dag 2

Spray brødformene med matfett.

Ta de to deigene ut av kjøleskapet og fjern plastfolien.

Vei hver deig, slik at du får fire eller fem deiger som veier like mye.

Rull deigene til like lange lisser/lengde. Rull dem eventuelt i hjemmelaget vaniljesukker.

Vil du lage flettebrioche kan du se fremgangsmåten i videoen øverst.

Dekk til formene med et rent kjøkkenhåndkle.

La brødene heve i romtemperatur i 2-4 timer helt til deigen kjennes ut som en myk pute når du tar på den.

Stek brødene på 175 grader i ca. 40–50 minutter på midterste rille.

Dekk til med et bakepapir mot slutten av steketiden hvis du ser at det begynner for mørkt på toppen.

La brødene avkjøles i formen i 30 minutter før du tar dem ut på en rist for videre avkjøling.

Brioche holder seg bra i romtemperatur i tre dager hvis du pakker det godt inn i plastfolie.

Jeg liker å spise briochebrød sammen med mascarpone og hjemmelaget syltetøy, perfekt til helgefrokost.

Ha en fin dag videre, klem fra meg til deg.