Frokostboller

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?

Elsker lukten av hjemmelagde boller.

Test gjerne disse gode breakfast buns som ellers får man ofte å kjøpe på kafeer rundt om i USA, og jeg elsker dem.
De er fluffy, ikke ekstremt søte og passer perfekt til en deilig kopp te eller kaffe.

IMG_3607

Frokostboller 12 stk.

  • 25 g fersk gjær
  • 2 ss lunkent vann
  • ¾ dl lunken melk
  • 220 g hvetemel
  • 2 hele egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 115 g meierismør

Sett stekeovnen på 180 ˚C.

Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.

Elt det godt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.

IMG_2982

Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.

IMG_3117

Tilsett blandingen i den hevede deigen.

IMG_3121

Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.

IMG_3128

Etter 5 minutter tilsett myke smørterninger, litt etter litt.

IMG_3130

Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.

Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.

IMG_3150 (2)

Fyll:

  • 15 g smør
  • 2 ss sukker

Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.

IMG_3546

Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.

IMG_3548

La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.

Stek bollene i ca. 20 minutter.

IMG_3555

Sukkerlake:

  • 60 g smør
  • 1 ts kanel
  • 120 g sukker

Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- og sukkerblandingen.

IMG_3605

Nyt bollene mens de er varme og deilige.

Håper dere ble fristet!

Varme klemmer fra meg til deg.