Frokostboller

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?

Elsker lukten av hjemmelagde boller.

Test gjerne disse gode breakfast buns som ellers får man ofte å kjøpe på kafeer rundt om i USA, og jeg elsker dem.
De er fluffy, ikke ekstremt søte og passer perfekt til en deilig kopp te eller kaffe.

IMG_3607

Frokostboller 12 stk.

  • 25 g fersk gjær
  • 2 ss lunkent vann
  • ¾ dl lunken melk
  • 220 g hvetemel
  • 2 hele egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 115 g meierismør

Sett stekeovnen på 180 ˚C.

Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.

Elt det godt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.

IMG_2982

Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.

IMG_3117

Tilsett blandingen i den hevede deigen.

IMG_3121

Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.

IMG_3128

Etter 5 minutter tilsett myke smørterninger, litt etter litt.

IMG_3130

Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.

Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.

IMG_3150 (2)

Fyll:

  • 15 g smør
  • 2 ss sukker

Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.

IMG_3546

Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.

IMG_3548

La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.

Stek bollene i ca. 20 minutter.

IMG_3555

Sukkerlake:

  • 60 g smør
  • 1 ts kanel
  • 120 g sukker

Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- og sukkerblandingen.

IMG_3605

Nyt bollene mens de er varme og deilige.

Håper dere ble fristet!

Varme klemmer fra meg til deg.

 

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1280564


Varnish cache server