Frokostboller

Frokostboller

Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

0.75 dl

melk

220 g

hvetemel

2 stk

egg

1 ts

Vaniljeekstrakt

Fyll:

15 g

smør

2 ss

sukker

Sukkerlake:

60 g

smør

1 ts

kanel

120 g

sukker

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 180 ˚C.
Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.
Elt detgodt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.
Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.
Tilsett blandingen i den hevede deigen.
Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.
Etter 5 minuttertilsett myke smørterninger, litt etter litt.
Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.
Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.
Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.
Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.
La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.
Stek bollene i ca. 20 minutter.

Så lager du sukkerlaken

Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- ogsukkerblandingen.
Nyt bollene mens de er varme og deilige.
Håper dere ble fristet!