Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?
Elsker lukten av hjemmelagde boller.
Test gjerne disse gode breakfast buns som ellers får man ofte å kjøpe på kafeer rundt om i USA, og jeg elsker dem.
De er fluffy, ikke ekstremt søte og passer perfekt til en deilig kopp te eller kaffe.
Frokostboller 12 stk.
-
25 g fersk gjær
-
2 ss lunkent vann
-
¾ dl lunken melk
-
220 g hvetemel
-
2 hele egg
-
1 eggeplomme
-
1 ts vaniljeekstrakt
- 115 g meierismør
Sett stekeovnen på 180 ˚C.
Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.
Elt det godt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.
Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.
Tilsett blandingen i den hevede deigen.
Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.
Etter 5 minutter tilsett myke smørterninger, litt etter litt.
Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.
Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.
Fyll:
- 15 g smør
- 2 ss sukker
Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.
Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.
La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.
Stek bollene i ca. 20 minutter.
Sukkerlake:
- 60 g smør
- 1 ts kanel
- 120 g sukker
Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- og sukkerblandingen.
Nyt bollene mens de er varme og deilige.
Håper dere ble fristet!
Varme klemmer fra meg til deg.