Alle fortjener ferske og saftige boller til fastelavn, også dem med cøliaki og glutenintoleranse!
1 porsjon gir ca. 15 boller.
Sjekk også ut disse fastelavnsbollene med mandelfyll og oreokrem: https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/fastelavnsboller-oreo-krem-vente/
Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, jyttemel og glutenfritt mel. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 minutter.
Smuldre i gjæren. Tilsett så smør, salt, sukker og kardemomme.
Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller.
Tips!
Om du vil ha rosiner i bollene, kan du tilsette det nå.
Legg bollene på bakepapirkledd stekeplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle med egg. Stek bollene på midterste rille ved 225 grader i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Pisk kremen stiv med litt melis og rasp nougaten grovt. Bland det godt sammen og legg kremen inn i bollene.
Bland sammen eggehvite og melis til glasur og smør det på toppen av bollene. Strø på kakestrøssel før melisglasuren stivner.
ingredienser
Directions
Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, jyttemel og glutenfritt mel. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 minutter.
Smuldre i gjæren. Tilsett så smør, salt, sukker og kardemomme.
Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller.
Tips!
Om du vil ha rosiner i bollene, kan du tilsette det nå.
Legg bollene på bakepapirkledd stekeplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle med egg. Stek bollene på midterste rille ved 225 grader i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Pisk kremen stiv med litt melis og rasp nougaten grovt. Bland det godt sammen og legg kremen inn i bollene.
Bland sammen eggehvite og melis til glasur og smør det på toppen av bollene. Strø på kakestrøssel før melisglasuren stivner.