Glutenfrie boller med nougatkrem

Alle fortjener ferske og saftige boller til fastelavn, også dem med cøliaki og glutenintoleranse! 

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 15 boller.

Sjekk også ut disse fastelavnsbollene med mandelfyll og oreokrem: https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/fastelavnsboller-oreo-krem-vente/

 3 dl kesam
 3 dl varmt vann
 2 ss fiberhusk
 70 g jyttemel
 50 g gjær
 6 ss smeltet smør
 ½ ts salt
 500 g glutenfritt mel
 1 ½ dl sukker
 1 ts kardemomme
Fyll:
 3 dl kremfløte
 50 g nougat
 1 ts melis
Pynt.
 1 eggehvite
 2 ½ dl melis
 kakestrøssel

1

Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, jyttemel og glutenfritt mel. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 minutter.

2

Smuldre i gjæren. Tilsett så smør, salt, sukker og kardemomme.

3

Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

4

Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller.

Tips!
Om du vil ha rosiner i bollene, kan du tilsette det nå.

5

Legg bollene på bakepapirkledd stekeplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

6

Pensle med egg. Stek bollene på midterste rille ved 225 grader i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

7

Pisk kremen stiv med litt melis og rasp nougaten grovt. Bland det godt sammen og legg kremen inn i bollene.

8

Bland sammen eggehvite og melis til glasur og smør det på toppen av bollene. Strø på kakestrøssel før melisglasuren stivner.

ingredienser

 3 dl kesam
 3 dl varmt vann
 2 ss fiberhusk
 70 g jyttemel
 50 g gjær
 6 ss smeltet smør
 ½ ts salt
 500 g glutenfritt mel
 1 ½ dl sukker
 1 ts kardemomme
Fyll:
 3 dl kremfløte
 50 g nougat
 1 ts melis
Pynt.
 1 eggehvite
 2 ½ dl melis
 kakestrøssel

Directions

1

Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, jyttemel og glutenfritt mel. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 minutter.

2

Smuldre i gjæren. Tilsett så smør, salt, sukker og kardemomme.

3

Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

4

Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller.

Tips!
Om du vil ha rosiner i bollene, kan du tilsette det nå.

5

Legg bollene på bakepapirkledd stekeplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

6

Pensle med egg. Stek bollene på midterste rille ved 225 grader i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

7

Pisk kremen stiv med litt melis og rasp nougaten grovt. Bland det godt sammen og legg kremen inn i bollene.

8

Bland sammen eggehvite og melis til glasur og smør det på toppen av bollene. Strø på kakestrøssel før melisglasuren stivner.

Glutenfrie boller med nougatkrem