Frist med hjemmebakt brød til kveldsmaten i dag! Er det noe du mangler i skapet, bytter du bare med noe annet.
Varm melken til den er fingervarm.
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melken.
Tilsett sukker, salt, olje, havregryn, hvetekli, sammalt rug og siktet rugmel.
Ha i hvetemelet til deigen blir smidig og fin, men ikke for fast.
Elt den godt i kjøkkenmaskin.
Bland nøttekjernene i til slutt.
Dekk bakebollen med plast og la den heve i 30–40 min.
Ta deigen ut på melet bakebord og form til to brød som legges i smurte brødformer
Dekk med klede og etterhev brødene i 30 min.
Stek nøttebrødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 50 min.
Hvelv brødene ut og avkjøl på rist.
Hvor grovt er egentlig brødet?
Det kan du enkelt sjekke på brødskalakalkulatoren til brodogkorn.no
ingredienser
Directions
Varm melken til den er fingervarm.
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melken.
Tilsett sukker, salt, olje, havregryn, hvetekli, sammalt rug og siktet rugmel.
Ha i hvetemelet til deigen blir smidig og fin, men ikke for fast.
Elt den godt i kjøkkenmaskin.
Bland nøttekjernene i til slutt.
Dekk bakebollen med plast og la den heve i 30–40 min.
Ta deigen ut på melet bakebord og form til to brød som legges i smurte brødformer
Dekk med klede og etterhev brødene i 30 min.
Stek nøttebrødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 50 min.
Hvelv brødene ut og avkjøl på rist.
Hvor grovt er egentlig brødet?
Det kan du enkelt sjekke på brødskalakalkulatoren til brodogkorn.no