Gull-lefser

Gode som gull er disse potetlefsene som smaker utrolig godt til julens salte pålegg, gode oster og ikke minst med smør og sukker.

ForfatterVigdis WingeFotoVigdis Winge

Mengde1 Porsjon

10 potetlefser

 1 kg poteter
 1 ts salt
 1 ts bakepulver
 200 g hvetemel

1

Kok poteter med skallet på og avkjøl.

2

Skrell potetene og kjør en runde i kjøttkvernen.

3

Bland potetmassen med det tørre og samle til en passe deig. Sett ev. kjølig over natten.

4

Vei opp emner på 100-110 gram. Om du ønsker leiver på størrelse med takkedimensjonen på 46 cm, må du lage emnene bitte litt større. Trill boller og trykk litt flate. Legg et klede over så de ikke tørker ut.

5

Kjevle ut leiver på baksiden av en voksduk, seilduk eller et lerretsklede og snu flere ganger så leiven ikke kleber seg fast.

6

Stek kort tid på begge sider på varm takke (still inn på 9, nesten max).

7

Legg leivene oppå hverandre på fuktet klede og med plast og fuktet klede både under og over.

8

Brett potetlefsene i 4 og legg i plastposer.

9

Potetlefser egner seg godt til å fryse.

ingredienser

 1 kg poteter
 1 ts salt
 1 ts bakepulver
 200 g hvetemel

Directions

1

Kok poteter med skallet på og avkjøl.

2

Skrell potetene og kjør en runde i kjøttkvernen.

3

Bland potetmassen med det tørre og samle til en passe deig. Sett ev. kjølig over natten.

4

Vei opp emner på 100-110 gram. Om du ønsker leiver på størrelse med takkedimensjonen på 46 cm, må du lage emnene bitte litt større. Trill boller og trykk litt flate. Legg et klede over så de ikke tørker ut.

5

Kjevle ut leiver på baksiden av en voksduk, seilduk eller et lerretsklede og snu flere ganger så leiven ikke kleber seg fast.

6

Stek kort tid på begge sider på varm takke (still inn på 9, nesten max).

7

Legg leivene oppå hverandre på fuktet klede og med plast og fuktet klede både under og over.

8

Brett potetlefsene i 4 og legg i plastposer.

9

Potetlefser egner seg godt til å fryse.

Gull-lefser