Hjemmebakt focaccia

Focaccia smaker utrolig godt til en salat, lunsjbuffé eller suppe. Toppingen varierer du som du vil.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Mengde1 Porsjon

1 brød i stor langpanne

Mmm, bare å la seg friste når Anita baker focaccia.

https://youtu.be/f-s-GByL6Ls

 50 g gjær
 6 dl vann
 1 ss honning
 1 ts salt
 1 dl olivenolje
 1 kg hvetemel
TOPPING:
 3 ss grovhakket frisk rosmarin
 1 ss flaksalt
 1 dl olivenolje
 5 soltørkede tomater
 1 glass fetaost
 1 glass oliven
 ½ dl olje

1

Løs opp gjær i lunkent vann.

2

Tilsett honning, salt, olje og mel.

3

Elt deigen godt sammen. Den skal være løs.

4

Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.

5

Dekk en langpanne med bakepapir. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover.

6

La deigen etterheve i 30 min.

TOPPING:
7

Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
Ringle over med olivenolje og stikk ned grovhakkede soltørkede tomater, fetaost og oliven. Dryss på flaksalt og rosmarin.

8

Stek brødet ved 200° midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl og del i biter.

ingredienser

 50 g gjær
 6 dl vann
 1 ss honning
 1 ts salt
 1 dl olivenolje
 1 kg hvetemel
TOPPING:
 3 ss grovhakket frisk rosmarin
 1 ss flaksalt
 1 dl olivenolje
 5 soltørkede tomater
 1 glass fetaost
 1 glass oliven
 ½ dl olje

Directions

1

Løs opp gjær i lunkent vann.

2

Tilsett honning, salt, olje og mel.

3

Elt deigen godt sammen. Den skal være løs.

4

Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.

5

Dekk en langpanne med bakepapir. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover.

6

La deigen etterheve i 30 min.

TOPPING:
7

Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
Ringle over med olivenolje og stikk ned grovhakkede soltørkede tomater, fetaost og oliven. Dryss på flaksalt og rosmarin.

8

Stek brødet ved 200° midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl og del i biter.

Hjemmebakt focaccia