Hjemmelagde tortillalefser

Fredagskvelden blir enda bedre med hjemmelagde tortilla-lefser! Bare prøv.

ForfatterVigdis WingeFotoMatprat/Mari Svenningsen

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid50 minutterSteketid20 minutterTotal tid1 time 10 minutter

12 lefser

 ½ dl rapsolje
 2 ts bakepulver
 ½ ts salt
 150 g byggmel
 250 g hvetemel
 2 dl vann

1

Av Matprat.no Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen

2

Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard.

3

Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen og la deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.

4

Del deigen i 12 like store emner.

5

Form emnene til boller og klem dem litt flate.

6

La dem hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.

7

Kjevle "bollene" ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.

8

Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden.

9

Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

10

Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.

11

Tips! Tortillalefser kan fryses.

ingredienser

 ½ dl rapsolje
 2 ts bakepulver
 ½ ts salt
 150 g byggmel
 250 g hvetemel
 2 dl vann

Directions

1

Av Matprat.no Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen

2

Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard.

3

Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen og la deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.

4

Del deigen i 12 like store emner.

5

Form emnene til boller og klem dem litt flate.

6

La dem hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.

7

Kjevle "bollene" ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.

8

Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden.

9

Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

10

Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.

11

Tips! Tortillalefser kan fryses.

Hjemmelagde tortillalefser