Honningboller

Honningboller

Boller med smak av honning. Til frokost, lunsj eller kos en sen kveld...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Honningboller

2.5 dl

Lunkent vann

400 g

hvetemel

85 g

honning

1 ts

salt

1 stk

egg

Til pensling

15 g

smør

1 ss

honning

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 ˚C.
Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha hvetemel, honning, salt og egg i en mikserbolle.
Tilsett gjærblandingen og elt deigen i minst 15 minutter.
Deigen er ekstremt klebrig, men den skal være slik, så ikke bli fristet til å tilsette mer mel.
Skulle det være nødvendig å tilsette mer mel, så gjør det etter at deigen er ferdig hevet.
Dekk bollen med klede. Sett deigen til heving et lunt sted i 30–40 minutter.
Dryss litt mel på bakebordet.
Ta ut deigen og del den i 12–15 like store emner.Bruk gjerne vekt til dette.
Dekk en stekeplate eller to med bakepapir og fordel bollene på platen(e).
Sett dem til heving i ytterligere 10 minutter.
Smelt smøret og tilsett honningen. Pensle bollene med blandingen.
Stek bollenepå midterste rille i 10–13 minutter. Steketiden avhenger av hva slags ovn du har.
Pensle med smør- og honningblandingen nok en gang.
Så er det bare å nyte disse fantastiske honningbollene.