Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, alle sammen!
Dagens fristelse er sweet honey rolls – søte honningboller, superdeilige med syltetøy på – og med en herlig kopp te eller et glass melk ved siden av.
De er bakt med honning, og er også penslet med søt honning før de settes i ovnen.
Så myke og bare fantastisk gode, og så er de så enkle å lage.
Honningboller (12–15 stk)
50 g fersk gjær
Til pensling
15 g smør
Forvarm ovnen til 200 ˚C.
Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha hvetemel, honning, salt og egg i en mikserbolle.
Tilsett gjærblandingen og elt deigen i minst 15 minutter.
Deigen er ekstremt klebrig, men den skal være slik, så ikke bli fristet til å tilsette mer mel.
Skulle det være nødvendig å tilsette mer mel, så gjør det etter at deigen er ferdig hevet.
Dekk bollen med klede. Sett deigen til heving et lunt sted i 30–40 minutter.
Dryss litt mel på bakebordet.
Ta ut deigen og del den i 12–15 like store emner. Jeg bruker vekt til dette.
Dekk en stekeplate eller to med bakepapir og fordel bollene på platen(e).
Sett dem til heving i ytterligere 10 minutter.
Smelt smøret og tilsett honningen. Pensle bollene med blandingen.
Stek bollene på midterste rille i 10–13 minutter. Steketiden avhenger av hva slags ovn du har.
Pensle med smør- og honningblandingen nok en gang.
Så er det bare å nyte disse fantastiske honningbollene.
Håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela