Horn med karve

Disse gjør du lykke med både som tilbehør til supper, lunsjsalaten eller duftende ferske med en kopp te.

ForfatterAnita Bakker

Mengde1 Porsjon

 50 g smør
 5 ½ dl melk
 25 g gjær
 1 ss sukker
 1 ts salt
 4 ts karve
 1 kg hvetemel
 1 egg til pensling

1

1 porsjon gir 16 horn.

2

Smelt smøret i en kjele og hell i melken. La blandingen bli fingervarm.

3

Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp.

4

Elt inn sukker, salt, karve og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig.

5

Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i ca. 40 min.

6

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 2, og kjevle hver av delene til runde leiver. Skjær leivene i 8 snipper og rull hver snipp sammen fra den brede enden og inn mot spissen.

7

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og sett dem til heving på et lunt sted i ca. 30 min.

8

Pensle hornene med egg og dryss over karve.

9

Stek hornene i ovn ved 220° i ca. 13 min.

ingredienser

 50 g smør
 5 ½ dl melk
 25 g gjær
 1 ss sukker
 1 ts salt
 4 ts karve
 1 kg hvetemel
 1 egg til pensling

Directions

1

1 porsjon gir 16 horn.

2

Smelt smøret i en kjele og hell i melken. La blandingen bli fingervarm.

3

Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp.

4

Elt inn sukker, salt, karve og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig.

5

Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i ca. 40 min.

6

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 2, og kjevle hver av delene til runde leiver. Skjær leivene i 8 snipper og rull hver snipp sammen fra den brede enden og inn mot spissen.

7

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og sett dem til heving på et lunt sted i ca. 30 min.

8

Pensle hornene med egg og dryss over karve.

9

Stek hornene i ovn ved 220° i ca. 13 min.

Horn med karve